Terugblikken om vooruit te kunnen

Op zaterdag 13 januari keken we met elkaar terug naar het afgelopen jaar. Al met al zijn we best trots op de nieuwe ‘look and feel’ van de website en de mate waarin het ons is gelukt om de aanbevelingen van de studenten CMD van NHL Stenden over te nemen en te realiseren. Er waren zoveel goede tips en suggesties dat we daar nog steeds mee bezig zijn.

Het bijhouden van bruikbare tools in het onderwijs blijft zeer dynamisch. Er vallen er ieder jaar een aantal af en er komen er ook weer bij. In totaal bevat onze database nu 174 verschillende tools. Deze tools hebben we allemaal zelf in onze eigen lespraktijken met onze leerlingen getest.

Veel van deze tools zijn ook gekoppeld aan de ‘werkbladen’. Met werkbladen binnen Doedactiek kun je zelf een thema en leerstofinhoudelijke concepten invoeren. Je kiest vervolgens een werkvorm en je ontvangt een kant en klaar werkblad in je mailbox waarmee leerlingen zelfstandig aan de gang kunnen gaan. Dit is ideaal als je ’s avonds om 9 uur bedenkt dat je de volgende dag met een bepaalde klas eventjes wat anders wilt gaan doen en al te lang bezig bent geweest om iets passends te vinden. Met werkbladen máák je een passende activiteit!

Als zovelen kijken wij ook wat er met Artificial Intelligence (AI) mogelijk is. We zijn aan het experimenteren met onze leerlingen en er zijn mooie mogelijkheden om als docenten AI in te zetten. Maar ook leerlingen maken graag gebruik van de mogelijkheden. Het wordt ons steeds duidelijker dát we hier didactische sturing aan zouden moeten geven maar hebben nog niet helemaal scherp hóé. We blijven experimenteren. De komende tijd zullen we hierover meer gaan publiceren.