-
Classcraft is een educatieve gamification-tool die gebruikt wordt om de betrokkenheid en motivatie van studenten te vergroten in de klas. Het is ontworpen als een platform dat elementen van een rollenspel integreert met het klaslokaal. Met Classcraft kunnen docenten hun klas transformeren in een virtuele avontuurlijke wereld, waarbij studenten personages creëren en punten verdienen door deel te nemen aan positief gedrag, het voltooien van taken en het behalen van academische doelen. Deze punten kunnen vervolgens worden ingewisseld voor beloningen, privileges of andere voordelen. De tool biedt verschillende functionaliteiten, zoals het creëren van quests (zoektochten) en missies, het opstellen van teams en het toepassen van straffen en beloningen. Het stelt docenten ook in staat om de voortgang van studenten bij te houden en te evalueren, en biedt inzichtelijke analyses om het gedrag en de prestaties van studenten te monitoren.
-
Infogram is een website waarmee je gemakkelijk mooie grafieken, kaarten en infographics kunt maken zonder dat je daarvoor technische kennis nodig hebt. Met Infogram kun je complexe informatie en gegevens op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier visualiseren. Infogram is daarmee een krachtige tool voor het creëren van interactieve infographics, grafieken en datavisualisaties. Met Infogram kunnen gebruikers op een visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke manier informatie presenteren.
-
Wizer.me is een online platform dat docenten helpt bij het maken van interactieve werkbladen en lessen voor hun studenten. Het stelt gebruikers in staat om aangepaste opdrachten te maken en deze te delen met studenten. Wizer.me biedt een breed scala aan interactieve tools, zoals drag-and-drop, multiple choice, open vragen en nog veel meer, waardoor docenten hun lesmateriaal kunnen aanpassen aan de behoeften en niveaus van hun studenten. Het platform beschikt ook over functies zoals automatische correctie, beoordeling en feedback, waardoor het beoordelingsproces voor docenten wordt vereenvoudigd.
-
Met Adobe Express kun je foto's bijsnijden, roteren, retoucheren en aanpassen met behulp van verschillende filters en effecten. Je kunt ook tekst en stickers toevoegen, de belichting aanpassen en kleurcorrecties uitvoeren. De app wordt gebruikt door zowel amateurs als professionals om snel en gemakkelijk professioneel ogende foto's te maken en te delen op sociale media en andere platforms. Er zijn geen bijzondere technische vaardigheden nodig door de toegankelijkheid van het programma.
-
Een goed en gemakkelijk programma voor het maken van een stop-motion-filmpje. Volledig met geluid en effecten te monteren. Je kunt zelfs op één device beginnen en eindigen op een ander. Ergens onderweg is een camera wel nodig. Er zitten handige hulpmiddelen in. Zoals b.v. hulplijnen om een beweging mooier af te bakenen. Of de mogelijkheid om met een green-screen-optie te werken. Als het af is, dan kun je het project exporteren als een film, GIF-animatie, iMessage-sticker, of als printversie.
-
Een app met veel mogelijkheden, waarbij je snel en gemakkelijk kan presenteren, foto's bewerken en monteren. Je maakt snel presentaties, ontwerpen, video met animatie, fotostrips. Ook fotobewerking is mogelijk. Als je een team op het oog hebt of lid bent van een team, kun je ook ontwerpen met je team delen.
-
Raptivity is een tool waarmee je zonder programmeerkennis interactieve e-learning content kan ontwerpen. Eigenlijk is Raptivity een ELO, speciaal gericht op interactieve leeractiviteiten. Je kunt verschillende soorten interacties maken, zoals games, presentaties, quizzes en simulaties. Er zijn meer dan 190 interactieve templates beschikbaar die je kan aanpassen aan jouw wensen. Raptivity werkt met verschillende e-learning platforms en is beschikbaar in meerdere talen. Dit kan goed gebruikt worden door docenten om boeiende en effectieve lessen te maken.
-
Minecraft is een enorm populaire game bij kinderen. Ze kunnen hun eigen wereld realiseren en daarbinnen hun eigen fantasie de vrije loop geven. Met de Minecraft Education Edition is het heel goed mogelijk om de game onderdeel te laten worden van jouw lesprogramma. Het spreekt leerlingen enorm aan en daardoor kan Game-based-learning een effectief leermiddel zijn. En dan… een selectie van goede lessen kiezen. Op education.minecraft.net kun je honderden lessen vinden. Een les bestaat vaak uit een lesbrief en een wereld. Dat betekent dat de opdracht en de doelen van een les direct duidelijk zijn. En als er een kant en klare wereld bij staat, dan hoef je deze alleen maar te importeren. Vaak staan er in een wereld ook allerlei aanwijzingen of kisten met hulpmiddelen.
-
Met Wordwall maak je verschillende soorten digitale oefeningen. Richting gamification. Dit programma heeft een heleboel templates die je kunt gebruiken en aanpassen voor je les. Denk aan bingo, kruiswoord puzzels maken, whack a mole etc. Ook kun je al gemaakte lessen zoeken en vinden over allerlei onderwerpen.