-
Otio.ai biedt leerlingen waardevolle ondersteuning door lessen en bijlessen op te nemen en in tekst om te zetten, wat het studeren en eventuele herzieningen vergemakkelijkt. Het verbetert groepswerk en taakbeheer door actiepunten vast te leggen. De tool helpt bij het organiseren en plannen van huiswerk en taken met herinneringen. Daarnaast bevordert het taal- en spraakvaardigheden door opnames en transcripties van oefeningen te bieden. Het gebruik van AI in het onderwijs kan voordelen bieden, maar brengt ook risico's met zich mee. Het is verstandig voor scholen om te weten in welke applicaties AI wordt toegepast en hoe dit het leerproces kan beïnvloeden. Ook is het van belang dat schoolleiders, docenten en leerlingen zorgvuldig omgaan met data en dus bewuste keuzes maken over het gebruik van AI-technologieën in de school.
-
Deze tool kun je goed gebruiken om leerlingen te laten uitwisselen met leerlingen uit andere landen. Via deze tool kun je contact leggen met andere docenten en hun leerlingen. Een idee is om leerlingen eerst te laten uitwisselen via brieven en wanneer ze elkaar iets beter kennen, kan je bijvoorbeeld ook live gesprekken voeren met andere leerlingen via teams of skype. Empatico stimuleert het kennismaken met elkaars culturen en vriendschappen. Het gaat niet alleen om leren, maar ook om begrip en empathie.
-
Een app met veel mogelijkheden, waarbij je snel en gemakkelijk kan presenteren, foto's bewerken en monteren. Je maakt snel presentaties, ontwerpen, video met animatie, fotostrips. Ook fotobewerking is mogelijk. Als je een team op het oog hebt of lid bent van een team, kun je ook ontwerpen met je team delen.
-
Raptivity is een tool waarmee je zonder programmeerkennis interactieve e-learning content kan ontwerpen. Eigenlijk is Raptivity een ELO, speciaal gericht op interactieve leeractiviteiten. Je kunt verschillende soorten interacties maken, zoals games, presentaties, quizzes en simulaties. Er zijn meer dan 190 interactieve templates beschikbaar die je kan aanpassen aan jouw wensen. Raptivity werkt met verschillende e-learning platforms en is beschikbaar in meerdere talen. Dit kan goed gebruikt worden door docenten om boeiende en effectieve lessen te maken.
-
Flipgrid
Het concept van Flipgrid is eenvoudig: een afgesloten ruimte, waar deelnemers een video kunnen plaatsen van maximaal 5 minuten. Deze video maken ze zelf, met hun smartphone, precies zoals ze gewend zijn van verschillende andere apps. In de besloten groep kan een stelling of vraag gesteld worden en zo krijgt iedereen de kans om hierop te reageren. Nog beter: iedereen heeft ook de kans om de video’s terug te kijken. Door het opnemen van de video’s zo eenvoudig mogelijk te maken kun je er snel mee aan de slag. Je kunt Flipgrid voor een heleboel dingen inzetten, waarbij het met name handig is voor feedback of discussies in de klas. Doordat het zo eenvoudig is om te gebruiken nodigt Flipgrid uit om er gebruik van te maken, iets wat bij onderwijs-apps vaak tegenvalt. Er zit altijd een tijdslimiet aan de opname, dus als leerling moet je goed nadenken wat je precies gaat vertellen. Daarnaast is er veel ruimte om te reageren, zodat er echt gesprekken kunnen ontstaan. -
Een digitaal toetsingsplatform dat de meest gebruikte vraagtypes bevat en geschikt is voor formatief en summatief toetsen. De echte meerwaarde van het programma zit echter in de nabespreking, in de CO-Learning module. Je neemt een toets af en vervolgens bespreek je hem op een interactieve manier. Studenten kijken elkaars toetsen anoniem na waardoor ze kritisch nadenken over de stof en van elkaars fouten leren. Â
-
Met Miro kunnen leerlingen samenwerken. Miro ondersteunt zowel het creatie- als het reflectieproces met een online whiteboard waaraan meerdere leerlingen tegelijkertijd kunnen werken. Deze tool kan handig zijn bij projectonderwijs en bij lessen waarin leerlingen scrummen. Miro is eigenlijk een digitaal whiteboard, een brainstormtool waarin je post-its kunt toevoegen, mindmaps kunt maken, afbeeldingen en video's kunt inladen en nog veel meer. Een belangrijk voordeel van Miro is dat je met je hele groep tegelijkertijd in hetzelfde brainstormbord kunt werken.
-
Bandlab kan je met anderen mensen muzikale ideeën of samples in de cloud delen. Jouw connecties kunnen dan ook via de cloud deze samples aanpassen. Oude en nieuwe ideeën blijven bestaan en daarmee kan je verder werken. De app bestaat al langer maar heeft een update en vernieuwing ondergaan. Je kan ook eigen muziek maken en laten uitbrengen. edu.Bandlab.com
-
Om niet te veel data op een aantrekkelijke manier te presenteren is dit een ideale tool. Er is keuze uit 15 gratis templates maar een eigen infografic maken is ook mogelijk. Het werkt vrij eenvoudig, na het kiezen van de template kan je eenvoudig tekstblokken en afbeeldingen erin slepen en opmaken. Probeer wel eerst wat uit want je moet het design goed kiezen, omdat sommige objecten alleen in bepaalde designs beschikbaar zijn. Er zitten geen diagrammen in. Diagrammen zijn wel in te voegen maar dat moet via eigen afbeeldingen in blokken aanmaken en vraagt qua opmaak. Voor de opmaak zijn naast tekst, (veel) objecten, (enkele) grafieken, media en simpel tekenen beschikbaar.