Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 35 items
Aantal per pagina
  • Deze tool kun je goed gebruiken om leerlingen te laten uitwisselen met leerlingen uit andere landen. Via deze tool kun je contact leggen met andere docenten en hun leerlingen. Een idee is om leerlingen eerst te laten uitwisselen via brieven en wanneer ze elkaar iets beter kennen, kan je bijvoorbeeld ook live gesprekken voeren met andere leerlingen via teams of skype. Empatico stimuleert het kennismaken met elkaars culturen en vriendschappen. Het gaat niet alleen om leren, maar ook om begrip en empathie.  
    Empatico
  • Zowel via apps als webbased een tool om te tekenen en schilderen. IbisPaint is gemaakt met het oog op het inschakelen van communicatie, genieten van tekenen en ontwikkelen van de sociale mogelijkheden. Je kunt geposte kunstwerken downloaden en tekentechnieken leren.  
    IbisPaint
  • Een app met veel mogelijkheden, waarbij je snel en gemakkelijk kan presenteren, foto's bewerken en monteren. Je maakt snel presentaties, ontwerpen, video met animatie, fotostrips. Ook fotobewerking is mogelijk. Als je een team op het oog hebt of lid bent van een team, kun je ook ontwerpen met je team delen.  
    Canva
  • Raptivity is een tool waarmee je zonder programmeerkennis interactieve e-learning content kan ontwerpen. Eigenlijk is Raptivity een ELO, speciaal gericht op interactieve leeractiviteiten. Je kunt verschillende soorten interacties maken, zoals games, presentaties, quizzes en simulaties. Er zijn meer dan 190 interactieve templates beschikbaar die je kan aanpassen aan jouw wensen. Raptivity werkt met verschillende e-learning platforms en is beschikbaar in meerdere talen. Dit kan goed gebruikt worden door docenten om boeiende en effectieve lessen te maken.
    Raptivity
  • Flipgrid

    Het concept van Flipgrid is eenvoudig: een afgesloten ruimte, waar deelnemers een video kunnen plaatsen van maximaal 5 minuten. Deze video maken ze zelf, met hun smartphone, precies zoals ze gewend zijn van verschillende andere apps. In de besloten groep kan een stelling of vraag gesteld worden en zo krijgt iedereen de kans om hierop te reageren. Nog beter: iedereen heeft ook de kans om de video’s terug te kijken. Door het opnemen van de video’s zo eenvoudig mogelijk te maken kun je er snel mee aan de slag. Je kunt Flipgrid voor een heleboel dingen inzetten, waarbij het met name handig is voor feedback of discussies in de klas. Doordat het zo eenvoudig is om te gebruiken nodigt Flipgrid uit om er gebruik van te maken, iets wat bij onderwijs-apps vaak tegenvalt. Er zit altijd een tijdslimiet aan de opname, dus als leerling moet je goed nadenken wat je precies gaat vertellen. Daarnaast is er veel ruimte om te reageren, zodat er echt gesprekken kunnen ontstaan.  
    Flipgrid
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Discord is een chatomgeving vergelijkbaar met Microsoft Teams of Slack. Het wordt veel gebruikt door jongeren om te chatten tijdens het gamen. Je kan er kanalen en groepen maken. En ook in videobellen.  
    Discord
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Een digitaal toetsingsplatform dat de meest gebruikte vraagtypes bevat en geschikt is voor formatief en summatief toetsen. De echte meerwaarde van het programma zit echter in de nabespreking, in de CO-Learning module. Je neemt een toets af en vervolgens bespreek je hem op een interactieve manier. Studenten kijken elkaars toetsen anoniem na waardoor ze kritisch nadenken over de stof en van elkaars fouten leren.  
    TEST-CORRECT
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Met Miro kunnen leerlingen samenwerken. Miro ondersteunt zowel het creatie- als het reflectieproces met een online whiteboard waaraan meerdere leerlingen tegelijkertijd kunnen werken. Deze tool kan handig zijn bij projectonderwijs en bij lessen waarin leerlingen scrummen. Miro is eigenlijk een digitaal whiteboard, een brainstormtool waarin je post-its kunt toevoegen, mindmaps kunt maken, afbeeldingen en video's kunt inladen en nog veel meer. Een belangrijk voordeel van Miro is dat je met je hele groep tegelijkertijd in hetzelfde brainstormbord kunt werken.
    Miro
  • Bandlab kan je met anderen mensen muzikale ideeën of samples in de cloud delen. Jouw connecties kunnen dan ook via de cloud deze samples aanpassen. Oude en nieuwe ideeën blijven bestaan en daarmee kan je verder werken. De app bestaat al langer maar heeft een update en vernieuwing ondergaan. Je kan ook eigen muziek maken en laten uitbrengen.
    Bandlab iOS
     
    Bandlab Android
    edu.Bandlab.com  
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Kwizl is een toets-editor. In Kwizl kun je meerdere vraagtypen zetten. Bij alle vragen kunnen bronnen worden bijgevoegd, zoals afbeeldingen, teksten, audio-/videobestanden en youtube-links. Kwizl-toetsen kun je delen met collega's. Alle wijzigingen in toetsen worden direct opgeslagen.  
    Kwizl
  • Met Mural kunnen leerlingen intuïtief en soepel samenwerken. Mooie app om online met elkaar ideeen uit te wisselen , volgordes aan te geven, postits te verschuiven op een bord.
    MURAL for Education
         
  • Om niet te veel data op een aantrekkelijke manier te presenteren is dit een ideale tool. Er is keuze uit 15 gratis templates maar een eigen infografic maken is ook mogelijk. Het werkt vrij eenvoudig, na het kiezen van de template kan je eenvoudig tekstblokken en afbeeldingen erin slepen en opmaken. Probeer wel eerst wat uit want je moet het design goed kiezen, omdat sommige objecten alleen in bepaalde designs beschikbaar zijn. Er zitten geen diagrammen in. Diagrammen zijn wel in te voegen maar dat moet via eigen afbeeldingen in blokken aanmaken en vraagt qua opmaak. Voor de opmaak zijn naast tekst, (veel) objecten, (enkele) grafieken, media en simpel tekenen beschikbaar.
    easelly
    iOS Easselly 
  • Met BubbleUs kun je online mindmappen. Je kunt de uiteindelijke mindmap als plaatje opslaan. Maak een gezamenlijke mindmap met de hele klas.
    BubbleUs
  • Sutori is een tool waarmee een docent al zijn lesmateriaal op 1 plek kwijt kan. Filmpjes, tekst alles kan er in. Daarna kunnen leerlingen het bekijken en samenwerken binnen Sutori om een opdracht in te leveren.
    Sutori
  • Gimkit is een leuke tool om termen en woorden te herhalen en te oefenen. Het lijkt op Kahoot maar i.p.v. punten verdien je geld en kun je met dit geld upgrades kopen of anderen dwarszitten.
    Gimkit
  • Met Microsoft Whiteboard kun je zelf of gezamenlijk werken op een digitaal whiteboard van onbeperkte grootte. Je kunt snel en eenvoudig schakelen tussen whiteboards en eenvoudig werken aan je lesmaterialen of projecten. Het is ook een handige manier om leerlingen te laten samenwerken aan projecten en opdrachten, omdat ze met Microsoft Whiteboard eenvoudig kunnen brainstormen en materialen kunnen verzamelen (om er bijvoorbeeld een collage van te maken).
    Microsoft Whiteboard

Titel

Ga naar de bovenkant