Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 35 items
Aantal per pagina
  • Voorkennis activeren waarbij de leerling gemakkelijk (individueel) een digitale Mindmap.
    Website
     
    Voor Android
     
    Voor iOs
  • Een site/app waarmee lln van alle leeftijden en niveaus leren programmeren. Ze kunnen een game maken, je kunt ze ook een verhaal laten vertellen. Het systeem werkt met programmeerblokken die je in elkaar kunt schuiven.
    Scratch
  • Woorden toepassen met zelfgekozen poppetjes en achtergrond kun je een soort theatervoorstelling met zelf in te spreken dialogen maken. 
    Puppet Pals
  • Een ECHTE elo. Met ongekende mogelijkheden. OpenSource. Kent sinds kort een hele mooie importmogelijkheid voor VO-Content en Wikiwijs-materiaal. 
    • Interessante interactieve modules, zoals FORUM, WOORDENLIJST, OPDRACHT, LES  en Boeiende modules: OPDRACHT, TEST, ONDERZOEK.  Mindmap, Big Blue Button (video-conferencing), Voortgangsbalk, Feedback, Onderzoek, Snakes and ladders, Digitaal toetsen,Embedding: bestanden, plain text, bestandsmappen zijn de mogelijkheden.
    Moodle
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
     
  • Op een eenvoudige manier applets maken. (Een applet is een klein programma dat op een client draait in de context van een groter programma.) Dit zijn kleine interactieve web-based modules die je in de les kunt inzetten, maar ook kunt inbouwen in een IBook, PowerPoint of als PDF kunt gebruiken. Je kunt ook aanwezige  modules naar wens aanpassen.
    LearningApps
  • Met TinkerCAD kun je 3D-ontwerpen. Je ontwerpen zijn er ook mee om te zetten naar bestanden voor een 3D-printer. Sinds het najaar van 2017 kun je met TinkerCAD ook elektrische circuits en Arduino projecten simuleren. Je kunt dus gewoon online met elektronica aan de slag zonder dat je de apparatuur en componenten ervoor nodig hebt.
    TinkerCAD
  • Een site en app waarmee je op een plaatje knoppen “plakt” waar informatie achter schuil gaat zoals tekst of video. Lesidee (aardrijkskunde): Het begrip 'globalisering' wordt geïntroduceerd. De leerlingen zijn ingedeeld in groepen. Iedere groep is gekoppeld aan één continent. De leerlingen zoeken de betekenis van het woord 'globalisering' op vanuit het perspectief van het continent van hun groep (leerlingen hebben hiertoe wat hulpvragen per continent gekregen). De uitkomst plaatsen leerling op de juiste plaats op het plaatje van de wereldkaart in Thinglink. Binnen een lesuur hebben de leerlingen per continent in één zin de betekenis van het woord globalisering samengevat. Het tot stand komen van deze samenvattingen is live zichtbaar op het digibord. Zichtbaar wordt hoezeer het begrip globalisering per continent een andere betekenis blijkt te hebben. Naar aanleiding hiervan vindt een klassengesprek plaats om het begrip globalisering nader te duiden.
    ThingLink
  • Een woordzoeker maken.
    PuzzleMaker
  • Een app waarbij je een opdracht in kunt zetten. De leerlingen maken de opdracht digitaal, de docent heeft overzicht van wat de leerlingen doen en kan commentaar geven.
    ClassKick
  • Minecraft is een spel waar je van alles kunt bouwen in een virtuele wereld. Alles wordt gebouwd met vierkante blokken. Dit geldt voor gebouwen, maar ook voor mensen, gras, water en bijvoorbeeld bergen. Je kunt alleen bezig zijn met bouwen, maar je kunt ook met anderen die ingelogd zijn communiceren en verder bouwen. Deze communicatie wordt gedaan in programmeertaal. Veel docenten hebben al lesmateriaal gemaakt waarbij leerlingen in Minecraft kunnen werken aan leerdoelen voor diverse vakken. Zo is er bijvoorbeeld een wereld gemaakt die bestaat uit het oog (biologie) waarbij leerlingen door het oog heen kunnen lopen en het oog van binnenuit door de lens naar buiten kunnen kijken. Een bijzondere manier om Minecraft in te zetten is als online middel om leerlingen/studenten te leren scrummen.    
    Gratis versie
    Betaalde versie iOS
       
  • Met goosechase is het mogelijk om een speurtocht uit te zetten waarbij leerlingen op bepaalde plaatsen opdrachten uitvoeren. Ze sturen via de goosechase app op hun eigen mobiel het antwoord in. De spelleiders kijken online mee en kennen punten toe voor de ingediende antwoorden. Voor een extra uitdaging kunnen teams tijdens de goosechase elkaars tot dusver behaalde punten zien.  
    Goosechase
  • Met Microsoft OneDrive* sla je je bestanden in de cloud (=online) op. Je kunt je bestanden en mappen ook delen met anderen. Ook kun je (tegelijkertijd en) eenvoudig met anderen samenwerken aan Microsoft Office documenten zoals Word, Excel en Powerpoint. En dat overal ter wereld als je maar een internetverbinding hebt. Er is voor alle apparaten (ook voor Windows en MacOS) een app om je bestanden lokaal (=op de computer) te bewerken als er geen internetverbinding is. De bestanden worden dan weer in de cloud bijgewerkt zodra er een internetverbinding is. * Je kunt met een gratis Microsoft account een persoonlijke OneDrive aanmaken (met 5 GB gratis opslagruimte; met betaalde abonnementen krijg je meer opslagruimte). Ook is er voor scholen gratis "OneDrive voor Bedrijven" als jouw school "Office 365 Education" afneemt. Je krijgt dan 1 TB opslag (= 1024 GB).
    Microsoft OneDrive
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
      Een interessant alternatief kan ook zijn: Google Drive
  • Met Google Drive* sla je je bestanden in de cloud (=online) op. Je kunt je bestanden en mappen ook delen met anderen. Ook kun je (tegelijkertijd en) eenvoudig met anderen samenwerken aan Google documenten zoals Documenten, Spreadsheets en Presentatie. En dat overal ter wereld als je maar een internetverbinding hebt. Er is voor alle apparaten (ook voor Windows en MacOS) een app om je bestanden lokaal (=op de computer) te bewerken als er geen internetverbinding is. De bestanden worden dan weer in de cloud bijgewerkt zodra er een internetverbinding is. * Je kunt met een gratis Google account een persoonlijke OneDrive aanmaken (met 15 GB gratis opslagruimte; met betaalde abonnementen krijg je meer opslagruimte). Ook is er voor scholen de gratis "Google Suite" als jouw school "Google G-Suite" afneemt. Je krijgt dan onbeperkte opslag.
    Google Drive
      Een interessant alternatief kan ook zijn: Microsoft OneDrive
  • Met de vernieuwende iPad-app Swift Playgrounds leer je op een interactieve en leuke manier programmeren. Er is geen programmeerkennis nodig, dus ideaal voor als je net begint.
    Swift Playgrounds
  • App om digitaal geeltjes 'sticky notes' te plakken, allemaal gezamenlijk op één prikbord. De geeltjes mogen ook foto's bevatten.
    Lino
  • Met Mindomo kun je snel een uitgebreide aantrekkelijke MindMap aanmaken.
    Mindomo

Titel

Ga naar de bovenkant