Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 17 items
Aantal per pagina
  • AhaSlides is een veelzijdige interactieve presentatietool waarmee presentatoren boeiende en interactieve presentaties kunnen maken. Met AhaSlides kunnen gebruikers dia's maken met tekst, afbeeldingen, video's en andere multimedia-elementen. Het biedt ook een breed scala aan interactieve functies, zoals live polls, quizzen, Q&A-sessies en brainstormingactiviteiten.
    Ahaslides
  • Raptivity is een tool waarmee je zonder programmeerkennis interactieve e-learning content kan ontwerpen. Eigenlijk is Raptivity een ELO, speciaal gericht op interactieve leeractiviteiten. Je kunt verschillende soorten interacties maken, zoals games, presentaties, quizzes en simulaties. Er zijn meer dan 190 interactieve templates beschikbaar die je kan aanpassen aan jouw wensen. Raptivity werkt met verschillende e-learning platforms en is beschikbaar in meerdere talen. Dit kan goed gebruikt worden door docenten om boeiende en effectieve lessen te maken.
    Raptivity
  • Discord is een chatomgeving vergelijkbaar met Microsoft Teams of Slack. Het wordt veel gebruikt door jongeren om te chatten tijdens het gamen. Je kan er kanalen en groepen maken. En ook in videobellen.  
    Discord
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Desmos is een krachtig programma om grafieken mee te tekenen en lessen te maken. Op een tablet kun je alleen de grafische rekenmachine gebruiken om grafieken te tekenen. Er zijn veel voorbeelden beschikbaar en je kunt ook afbeeldingen toevoegen. Op een laptop heb je naast de grafische rekenmachine, een simpele rekenmachine, een wetenschappelijke rekenmachine, een rekenmachine voor matrices en een tool om geometrische figuren mee te tekenen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om lessen te maken, klassen te maken en lessen te delen met klassen. Je kunt ook reageren op gemaakt werk, bovendien is het geschikt gemaakt voor afstandsleren. Er staan al veel lessen met een handleiding klaar die je zo kunt gebruiken. Op YouTube staan veel informatiefilmpjes. De wetenschappelijke rekenmachine van Desmos is op een tablet als losse app te downloaden.
    Desmos
  • Met Miro kunnen leerlingen samenwerken. Miro ondersteunt zowel het creatie- als het reflectieproces met een online whiteboard waaraan meerdere leerlingen tegelijkertijd kunnen werken. Deze tool kan handig zijn bij projectonderwijs en bij lessen waarin leerlingen scrummen. Miro is eigenlijk een digitaal whiteboard, een brainstormtool waarin je post-its kunt toevoegen, mindmaps kunt maken, afbeeldingen en video's kunt inladen en nog veel meer. Een belangrijk voordeel van Miro is dat je met je hele groep tegelijkertijd in hetzelfde brainstormbord kunt werken.
    Miro
  • Met Mural kunnen leerlingen intuïtief en soepel samenwerken. Mooie app om online met elkaar ideeen uit te wisselen , volgordes aan te geven, postits te verschuiven op een bord.
    MURAL for Education
         
  • Makkelijke site om te discussiëren met lln over een onderwerp. Makkelijke interactie met lln of collega’s over een onderwep.
    Tricider
  • Makkelijk omzetten van een Google-spreadsheet in (b.v.) flashcards, wedstrijd-/spelschema's etc. Met e-learning aanbevelingen. Volledig zelf in de hand met wie je deelt. Indien gewenst met automatisch inleveren voor docentenrespons.
    FLIPPITY
  • Met BubbleUs kun je online mindmappen. Je kunt de uiteindelijke mindmap als plaatje opslaan. Maak een gezamenlijke mindmap met de hele klas.
    BubbleUs
  • Sutori is een tool waarmee een docent al zijn lesmateriaal op 1 plek kwijt kan. Filmpjes, tekst alles kan er in. Daarna kunnen leerlingen het bekijken en samenwerken binnen Sutori om een opdracht in te leveren.
    Sutori
  • Gimkit is een leuke tool om termen en woorden te herhalen en te oefenen. Het lijkt op Kahoot maar i.p.v. punten verdien je geld en kun je met dit geld upgrades kopen of anderen dwarszitten.
    Gimkit
  • Met Microsoft Whiteboard kun je zelf of gezamenlijk werken op een digitaal whiteboard van onbeperkte grootte. Je kunt snel en eenvoudig schakelen tussen whiteboards en eenvoudig werken aan je lesmaterialen of projecten. Het is ook een handige manier om leerlingen te laten samenwerken aan projecten en opdrachten, omdat ze met Microsoft Whiteboard eenvoudig kunnen brainstormen en materialen kunnen verzamelen (om er bijvoorbeeld een collage van te maken).
    Microsoft Whiteboard
  • App om digitaal geeltjes 'sticky notes' te plakken, allemaal gezamenlijk op één prikbord. De geeltjes mogen ook foto's bevatten.
    Lino
  • Met Google Drive* sla je je bestanden in de cloud (=online) op. Je kunt je bestanden en mappen ook delen met anderen. Ook kun je (tegelijkertijd en) eenvoudig met anderen samenwerken aan Google documenten zoals Documenten, Spreadsheets en Presentatie. En dat overal ter wereld als je maar een internetverbinding hebt. Er is voor alle apparaten (ook voor Windows en MacOS) een app om je bestanden lokaal (=op de computer) te bewerken als er geen internetverbinding is. De bestanden worden dan weer in de cloud bijgewerkt zodra er een internetverbinding is. * Je kunt met een gratis Google account een persoonlijke OneDrive aanmaken (met 15 GB gratis opslagruimte; met betaalde abonnementen krijg je meer opslagruimte). Ook is er voor scholen de gratis "Google Suite" als jouw school "Google G-Suite" afneemt. Je krijgt dan onbeperkte opslag.
    Google Drive
      Een interessant alternatief kan ook zijn: Microsoft OneDrive
  • Met Microsoft OneDrive* sla je je bestanden in de cloud (=online) op. Je kunt je bestanden en mappen ook delen met anderen. Ook kun je (tegelijkertijd en) eenvoudig met anderen samenwerken aan Microsoft Office documenten zoals Word, Excel en Powerpoint. En dat overal ter wereld als je maar een internetverbinding hebt. Er is voor alle apparaten (ook voor Windows en MacOS) een app om je bestanden lokaal (=op de computer) te bewerken als er geen internetverbinding is. De bestanden worden dan weer in de cloud bijgewerkt zodra er een internetverbinding is. * Je kunt met een gratis Microsoft account een persoonlijke OneDrive aanmaken (met 5 GB gratis opslagruimte; met betaalde abonnementen krijg je meer opslagruimte). Ook is er voor scholen gratis "OneDrive voor Bedrijven" als jouw school "Office 365 Education" afneemt. Je krijgt dan 1 TB opslag (= 1024 GB).
    Microsoft OneDrive
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
      Een interessant alternatief kan ook zijn: Google Drive
  • Met goosechase is het mogelijk om een speurtocht uit te zetten waarbij leerlingen op bepaalde plaatsen opdrachten uitvoeren. Ze sturen via de goosechase app op hun eigen mobiel het antwoord in. De spelleiders kijken online mee en kennen punten toe voor de ingediende antwoorden. Voor een extra uitdaging kunnen teams tijdens de goosechase elkaars tot dusver behaalde punten zien.  
    Goosechase

Titel

Ga naar de bovenkant