Je ziet nu item 1 - 12 van totaal 12 items
Aantal per pagina
  • Deepl is een vertaalmachine. Die maakt gebruik van de nieuwste machine learning technieken (AI). De vertalingen zijn over het algemeen foutloos bij deze machine. En dat maakt hem een stuk beter inzetbaar voor je werk of school. Hier krijg je niet de kromme zinnen zoals bij Google Translate. Gooi je er een PDF of Wordbestand in dan wordt die vertaald terwijl de opmaak behouden blijft. Hij is gratis alleen wanneer je heel veel documenten gaat vertalen of teksten gebruikt die langer dan 5000 tekens zijn kost het je € 9 per maand.  
    deepl.com
  • ChatGPT kan voor de docent nuttig zijn door: 1. Uitleg te geven over onderwerpen en concepten. 2. Antwoorden op vragen van leerlingen te leveren. 3. Oefenproblemen op te lossen en feedback te geven. 4. Onderzoeksondersteuning te bieden. 5. Taal- en schrijfvaardigheid te verbeteren. 6. Creatieve ideeën en inspiratie te bieden voor projecten. 7. Studietips en bronnen aan te bevelen. 8. Toegankelijke uitleg voor verschillende leerstijlen te bieden. 9. Gesprekken te voeren om te helpen bij begrip en motivatie. 10. Continu beschikbaar te zijn voor leren. Check altijd wel de uitkomsten en denk goed na over de prompts (opdrachten) die je ingeeft.  
    ChatGPT
  • Zowel via apps als webbased een tool om te tekenen en schilderen. IbisPaint is gemaakt met het oog op het inschakelen van communicatie, genieten van tekenen en ontwikkelen van de sociale mogelijkheden. Je kunt geposte kunstwerken downloaden en tekentechnieken leren.  
    IbisPaint
  • Raptivity is een tool waarmee je zonder programmeerkennis interactieve e-learning content kan ontwerpen. Eigenlijk is Raptivity een ELO, speciaal gericht op interactieve leeractiviteiten. Je kunt verschillende soorten interacties maken, zoals games, presentaties, quizzes en simulaties. Er zijn meer dan 190 interactieve templates beschikbaar die je kan aanpassen aan jouw wensen. Raptivity werkt met verschillende e-learning platforms en is beschikbaar in meerdere talen. Dit kan goed gebruikt worden door docenten om boeiende en effectieve lessen te maken.
    Raptivity
  • Discord is een chatomgeving vergelijkbaar met Microsoft Teams of Slack. Het wordt veel gebruikt door jongeren om te chatten tijdens het gamen. Je kan er kanalen en groepen maken. En ook in videobellen.  
    Discord
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Met de vernieuwende iPad-app Swift Playgrounds leer je op een interactieve en leuke manier programmeren. Er is geen programmeerkennis nodig, dus ideaal voor als je net begint.
    Swift Playgrounds
  • Met Google Drive* sla je je bestanden in de cloud (=online) op. Je kunt je bestanden en mappen ook delen met anderen. Ook kun je (tegelijkertijd en) eenvoudig met anderen samenwerken aan Google documenten zoals Documenten, Spreadsheets en Presentatie. En dat overal ter wereld als je maar een internetverbinding hebt. Er is voor alle apparaten (ook voor Windows en MacOS) een app om je bestanden lokaal (=op de computer) te bewerken als er geen internetverbinding is. De bestanden worden dan weer in de cloud bijgewerkt zodra er een internetverbinding is. * Je kunt met een gratis Google account een persoonlijke OneDrive aanmaken (met 15 GB gratis opslagruimte; met betaalde abonnementen krijg je meer opslagruimte). Ook is er voor scholen de gratis "Google Suite" als jouw school "Google G-Suite" afneemt. Je krijgt dan onbeperkte opslag.
    Google Drive
      Een interessant alternatief kan ook zijn: Microsoft OneDrive
  • Met Microsoft OneDrive* sla je je bestanden in de cloud (=online) op. Je kunt je bestanden en mappen ook delen met anderen. Ook kun je (tegelijkertijd en) eenvoudig met anderen samenwerken aan Microsoft Office documenten zoals Word, Excel en Powerpoint. En dat overal ter wereld als je maar een internetverbinding hebt. Er is voor alle apparaten (ook voor Windows en MacOS) een app om je bestanden lokaal (=op de computer) te bewerken als er geen internetverbinding is. De bestanden worden dan weer in de cloud bijgewerkt zodra er een internetverbinding is. * Je kunt met een gratis Microsoft account een persoonlijke OneDrive aanmaken (met 5 GB gratis opslagruimte; met betaalde abonnementen krijg je meer opslagruimte). Ook is er voor scholen gratis "OneDrive voor Bedrijven" als jouw school "Office 365 Education" afneemt. Je krijgt dan 1 TB opslag (= 1024 GB).
    Microsoft OneDrive
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
      Een interessant alternatief kan ook zijn: Google Drive
  • Met TinkerCAD kun je 3D-ontwerpen. Je ontwerpen zijn er ook mee om te zetten naar bestanden voor een 3D-printer. Sinds het najaar van 2017 kun je met TinkerCAD ook elektrische circuits en Arduino projecten simuleren. Je kunt dus gewoon online met elektronica aan de slag zonder dat je de apparatuur en componenten ervoor nodig hebt.
    TinkerCAD
  • Een site/app waarmee lln van alle leeftijden en niveaus leren programmeren. Ze kunnen een game maken, je kunt ze ook een verhaal laten vertellen. Het systeem werkt met programmeerblokken die je in elkaar kunt schuiven.
    Scratch
  • Een ECHTE elo. Met ongekende mogelijkheden. OpenSource. Kent sinds kort een hele mooie importmogelijkheid voor VO-Content en Wikiwijs-materiaal. 
    • Interessante interactieve modules, zoals FORUM, WOORDENLIJST, OPDRACHT, LES  en Boeiende modules: OPDRACHT, TEST, ONDERZOEK.  Mindmap, Big Blue Button (video-conferencing), Voortgangsbalk, Feedback, Onderzoek, Snakes and ladders, Digitaal toetsen,Embedding: bestanden, plain text, bestandsmappen zijn de mogelijkheden.
    Moodle
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
     
  • Met Padlet kun je online prikborden maken die je klaar kunt zetten voor een groep leerlingen. Je kunt er lesstof op bundelen en ook kun je het prikbord delen met anderen. Leerlingen kun er live in samenwerken, zodat iedereen de uitkomsten van je opdracht, discussie, vragen ed. live op het digitale prikbord ziet. Ideaal om naderhand de opbrengsten met elkaar te bespreken... Als blijkt dat leerlingen de weg kwijt kunnen raken in de elo dan kan een padlet uitkomst bieden om de stof en de bijbehorende opdrachten overzichtelijker te structureren. Leerlingen zijn hier heel tevreden over.  
    Padlet
       
    Privacy-onderzoek Kennisnet
     

Titel

Ga naar de bovenkant