-
Een ECHTE elo. Met ongekende mogelijkheden. OpenSource. Kent sinds kort een hele mooie importmogelijkheid voor VO-Content en Wikiwijs-materiaal.
- Interessante interactieve modules, zoals FORUM, WOORDENLIJST, OPDRACHT, LES en Boeiende modules: OPDRACHT, TEST, ONDERZOEK. Mindmap, Big Blue Button (video-conferencing), Voortgangsbalk, Feedback, Onderzoek, Snakes and ladders, Digitaal toetsen,Embedding: bestanden, plain text, bestandsmappen zijn de mogelijkheden.
-
Met Streetview kun je ‘digitale excursies’ ontwerpen over heel de wereld. Je kunt kaartlagen over elkaar leggen en ‘aan-’ en ‘uitzetten’. Je kunt foto’s, links en informatie toevoegen aan je kaarten en routes. Linksboven in Google Maps staat er een menu (de drie streepjes). Daarin staat de optie ‘Hulp vragen’. Daarin staan veel artikelen.
-
Met TinkerCAD kun je 3D-ontwerpen. Je ontwerpen zijn er ook mee om te zetten naar bestanden voor een 3D-printer. Sinds het najaar van 2017 kun je met TinkerCAD ook elektrische circuits en Arduino projecten simuleren. Je kunt dus gewoon online met elektronica aan de slag zonder dat je de apparatuur en componenten ervoor nodig hebt.
-
Op leraar24 vindt u veel video’s en dossiers voor het onderwijs. Het is een online platvorm voor leraren vol inspirerende en interessante video’s en artikelen. In weblogs laten vakgenoten zien wat hen bezighoudt of hoe ze problemen oplossen. Ook worden resultaten uit wetenschappelijk onderzoek toegankelijk gemaakt en vertaald naar de onderwijspraktijk.
-
LessonUp is een website waarop je een digitale lessenserie en lesplanning kunt maken die je met leerling kunt delen. Je kunt lessen in elkaar zetten, die naar keuze opgebouwd uit de onderdelen vooraf, instructie, toepassing, evaluatie en differentiatie, bestaande uit digitale content zoals filmpjes, slides en quizes