Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 27 items
Aantal per pagina
  • Bandlab kan je met anderen mensen muzikale ideeën of samples in de cloud delen. Jouw connecties kunnen dan ook via de cloud deze samples aanpassen. Oude en nieuwe ideeën blijven bestaan en daarmee kan je verder werken. De app bestaat al langer maar heeft een update en vernieuwing ondergaan. Je kan ook eigen muziek maken en laten uitbrengen.
    Bandlab iOS
     
    Bandlab Android
    edu.Bandlab.com  
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Classdojo is een tool die je kunt inzetten om de leerlingen een beeld te geven over hun werkhouding.
    Classdojo
  • Een app waarbij je een opdracht in kunt zetten. De leerlingen maken de opdracht digitaal, de docent heeft overzicht van wat de leerlingen doen en kan commentaar geven.
    ClassKick
  • Desmos is een krachtig programma om grafieken mee te tekenen en lessen te maken. Op een tablet kun je alleen de grafische rekenmachine gebruiken om grafieken te tekenen. Er zijn veel voorbeelden beschikbaar en je kunt ook afbeeldingen toevoegen. Op een laptop heb je naast de grafische rekenmachine, een simpele rekenmachine, een wetenschappelijke rekenmachine, een rekenmachine voor matrices en een tool om geometrische figuren mee te tekenen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om lessen te maken, klassen te maken en lessen te delen met klassen. Je kunt ook reageren op gemaakt werk, bovendien is het geschikt gemaakt voor afstandsleren. Er staan al veel lessen met een handleiding klaar die je zo kunt gebruiken. Op YouTube staan veel informatiefilmpjes. De wetenschappelijke rekenmachine van Desmos is op een tablet als losse app te downloaden.
    Desmos
  • App om oefenmateriaal -voor allerlei vakken- in te plaatsen. Zoals de naam zegt: voor herhalingsoefeningen.
    Drillster
  • Vertalen en uitspraak van woorden in diverse talen.
    Forvo
  • Op verschillende manieren collages maken met tekst, plaatjes en stickers.
    PhotoGrid voor iOS
     
    Foto Grid voor Android
  • Geogebra wordt veel gebruikt in de wiskunde. Je kunt hier grafieken maken en grafieken verschuiven, vragen laten maken en zelfs 3D figuren maken en laten draaien. Dit alles is ook interactief te maken.
    Geogebra
    Voor de diverse devices zijn ook apps beschikbaar. Online zijn verschillende cursussen beschikbaar en ook zijn er op youtube filmpjes beschikbaar. Bovendien zijn er veel kant en klare wiskunde apps te vinden.
  • Deze app maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier lijnen, veelhoeken, cirkels e.d. te tekenen op een rooster, assenstelsel of blanco pagina. De afbeelding kun je opslaan als afbeelding of PDF document.
    Geometry Pad voor Android
    Geometry Pad voor iOS
       
  • GoLabz is een website en internationale community waarop meer dan 500 online laboratoria (labs) worden aangeboden die docenten kunnen inzetten tijdens hun lessen. Met deze online labs kunnen leerlingen experimenten uitvoeren met data en apparatuur die niet standaard in de klas beschikbaar is en die, waar nodig, vereenvoudigd kunnen worden om ze dichter bij de leerlingen te brengen.
    Go Labz eu
  • Met Streetview kun je ‘digitale excursies’ ontwerpen over heel de wereld.  Je kunt kaartlagen over elkaar leggen en ‘aan-’ en ‘uitzetten’. Je kunt foto’s, links en informatie toevoegen aan je kaarten en routes. Linksboven in Google Maps staat er een menu (de drie streepjes). Daarin staat de optie ‘Hulp vragen’. Daarin staan veel artikelen.
    Google Maps
  • Infogram is een website waarmee je gemakkelijk mooie grafieken, kaarten en infographics kunt maken zonder dat je daarvoor technische kennis nodig hebt. Met Infogram kun je complexe informatie en gegevens op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier visualiseren. Infogram is daarmee een krachtige tool voor het creëren van interactieve infographics, grafieken en datavisualisaties. Met Infogram kunnen gebruikers op een visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke manier informatie presenteren.
    Infogram
  • Op leraar24 vindt u veel video’s en dossiers voor het onderwijs. Het is een online platvorm voor leraren vol inspirerende en interessante video’s en artikelen. In weblogs laten vakgenoten zien wat hen bezighoudt of hoe ze problemen oplossen. Ook worden resultaten uit wetenschappelijk onderzoek toegankelijk gemaakt en vertaald naar de onderwijspraktijk.
    Leraar24
  • Sommige begrippen hebben meerdere betekenissen, afhankelijk van de context waarin dat woord wordt gebruikt. Onderstaand een voorbeeld hoe leerlingen één begrip van meerdere kanten kunnen verkennen en elkaars bevindingen met elkaar uitwisselen door de onderstaande tools te combineren.
  • LessonUp is een website waarop je een digitale lessenserie en lesplanning kunt maken die je met leerling kunt delen. Je kunt lessen in elkaar zetten, die naar keuze opgebouwd uit de onderdelen vooraf, instructie, toepassing, evaluatie en differentiatie, bestaande uit digitale content zoals filmpjes, slides en quizes
    LessonUp
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet

Titel

Ga naar de bovenkant