Je ziet nu item 1 - 11 van totaal 11 items
Aantal per pagina
 • Voorkennis activeren waarbij de leerling gemakkelijk (individueel) een digitale Mindmap.
  Website
   
  Voor Android
   
  Voor iOs
 • Een betaalde app waarmee je een presentatie kunt maken. Er zijn bijzonder veel tools om je presentatie aantrekkelijk mee te maken.
  Explain Everything
 • Met SketchUp kun je 3D modellen maken. Gebruik deze tool om het ruimtelijk inzicht van de leerlingen te vergroten. Modellen kunnen ook in iBooks gevoegd worden.
  Sketchup downloaden
 • Voorkennis activeren waarbij de leerling gemakkelijk (individueel) een digitale mindmap maakt waar afbeeldingen ook ingevoegd kunnen worden.
  MindMaple
 • Een site met allemaal korte en duidelijke reken en wiskunde filmpjes. Het is een website waar leerlingen kunnen zoeken en docenten een leerlijst (een soort playlist) kunnen samenstellen met voor hen relevante oefeneningen, websites en video's met uitleg.
  Clip Scool
  Listr
   
 • Videoscribe is een fantastische app die makkelijk fantastische video's maakt. Je kunt filmpjes, foto's en tekst toevoegen en je illustraties tot leven wekken en daardoor je publiek geboeid houden.
  Videoscribe Anywhere
 • Een app waarmee je gestructureerde iBooks kunt maken. Daarvoor heb je dus geen Macbook nodig in tegenstelling tot het programma iBook Author. Als het klaar is kun je het resultaat openen in iBooks, of uploaden naar bijvoorbeeld Dropbox. Ook interessant is de TouchAppCreator applicatie. Daarmee kun je de uitvoer van Creative Book Builder omzetten in een voor touch geöptimaliseerde website. Zo kun je je eBook dus ook online zetten zodat mensen hem kunnen lezen zonder iBooks of andere eReader software.
  Creative Book Builder
 • Prowise levert de software in combinatie met haar digibord.
  PROWISE PRESENTER
 • Trello is een gratis, flexibel en visueel hulpmiddel om samen te werken. Het kan worden gebruikt om leerprocessen op projectbasis aan te pakken en daarnaast samenwerking en discussie mogelijk te maken.
  Trello
 • Met Mural kunnen leerlingen intuïtief en soepel samenwerken. Mooie app om online met elkaar ideeen uit te wisselen , volgordes aan te geven, postits te verschuiven op een bord.
  MURAL for Education
       
 • Quayn is een toetsapplicatie onder licentie die prettig en veilig werkt. Er zijn veel verschillende vraagtypes mogelijk: meerkeuze, woord, getal, gatentekst, combobox, matching, ordening, hotspot, matrix en open. Met Quayn is het mogelijk om een groep leerlingen op hetzelfde moment een digitale toets te laten doen, maar ook om toetsmomenten voor individuele leerlingen klaar te zetten of bepaalde leerlingen langer de tijd te geven voor een toets. Quayn kan behoorlijk overweg met bijzondere tekens. Dat is handig bij vakken als scheikunde, wiskunde en Grieks. Quayn heeft in de uitgebreide licentie ook een voorleesfunctie, handig voor leerlingen met dyslexie. Toetsen aanmaken in Quayn gaat in 4 stappen:
  1. een itembank maken (vragen maken)
  2. project maken (toets samenstellen uit de gemaakte vragen)
  3. toets plannen
  4. toets nakijken
  Deze vier stappen lijken in het begin wat ingewikkeld. Het voordeel is echter dat docenten, met elkaar, een itembank kunnen beheren waaruit zij toetsen kunnen genereren. Over de jaren heen kan de kwaliteit van een itembank toenemen, en daarmee ook de kwaliteit van de toetsen. Ook voor toetsen op papier heeft het voordelen om met een itembank te werken. Het op papier afdrukken van toetsen verloopt via het programma Quayn offline of Wintoets.
  QUAYN
   
  Privacy-onderzoek Kennisnet
   

Titel

Ga naar de bovenkant