Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 59 items
Aantal per pagina
  • ChatGPT kan voor de docent nuttig zijn door: 1. Uitleg te geven over onderwerpen en concepten. 2. Antwoorden op vragen van leerlingen te leveren. 3. Oefenproblemen op te lossen en feedback te geven. 4. Onderzoeksondersteuning te bieden. 5. Taal- en schrijfvaardigheid te verbeteren. 6. Creatieve ideeën en inspiratie te bieden voor projecten. 7. Studietips en bronnen aan te bevelen. 8. Toegankelijke uitleg voor verschillende leerstijlen te bieden. 9. Gesprekken te voeren om te helpen bij begrip en motivatie. 10. Continu beschikbaar te zijn voor leren. Check altijd wel de uitkomsten en denk goed na over de prompts (opdrachten) die je ingeeft.  
    ChatGPT
  • LanguageTool.org is een handige online tool die je kunt gebruiken om tekst te controleren op grammaticale en taalkundige fouten. De gemarkeerde fouten worden weergegeven met rode onderstrepingen. Als je de cursor op een fout plaatst, verschijnt er een pop-upvenster met meer informatie over de fout en mogelijke correcties.  
    language tool
  • AhaSlides is een veelzijdige interactieve presentatietool waarmee presentatoren boeiende en interactieve presentaties kunnen maken. Met AhaSlides kunnen gebruikers dia's maken met tekst, afbeeldingen, video's en andere multimedia-elementen. Het biedt ook een breed scala aan interactieve functies, zoals live polls, quizzen, Q&A-sessies en brainstormingactiviteiten.
    Ahaslides
  • Classcraft is een educatieve gamification-tool die gebruikt wordt om de betrokkenheid en motivatie van studenten te vergroten in de klas. Het is ontworpen als een platform dat elementen van een rollenspel integreert met het klaslokaal. Met Classcraft kunnen docenten hun klas transformeren in een virtuele avontuurlijke wereld, waarbij studenten personages creëren en punten verdienen door deel te nemen aan positief gedrag, het voltooien van taken en het behalen van academische doelen. Deze punten kunnen vervolgens worden ingewisseld voor beloningen, privileges of andere voordelen. De tool biedt verschillende functionaliteiten, zoals het creëren van quests (zoektochten) en missies, het opstellen van teams en het toepassen van straffen en beloningen. Het stelt docenten ook in staat om de voortgang van studenten bij te houden en te evalueren, en biedt inzichtelijke analyses om het gedrag en de prestaties van studenten te monitoren.
    Classcraft
  • Infogram is een website waarmee je gemakkelijk mooie grafieken, kaarten en infographics kunt maken zonder dat je daarvoor technische kennis nodig hebt. Met Infogram kun je complexe informatie en gegevens op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier visualiseren. Infogram is daarmee een krachtige tool voor het creëren van interactieve infographics, grafieken en datavisualisaties. Met Infogram kunnen gebruikers op een visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke manier informatie presenteren.
    Infogram
  • Met Adobe Express kun je foto's bijsnijden, roteren, retoucheren en aanpassen met behulp van verschillende filters en effecten. Je kunt ook tekst en stickers toevoegen, de belichting aanpassen en kleurcorrecties uitvoeren. De app wordt gebruikt door zowel amateurs als professionals om snel en gemakkelijk professioneel ogende foto's te maken en te delen op sociale media en andere platforms. Er zijn geen bijzondere technische vaardigheden nodig door de toegankelijkheid van het programma.
    Adobe Express
  • EducaPlay is een veelzijdige online educatieve tool die gebruikers in staat stelt interactieve leeroefeningen te maken en te delen. Met deze tool kunnen leerkrachten en studenten diverse activiteiten ontwerpen, zoals quizzen, kruiswoordpuzzels, woordzoekers, dialoogopdrachten en meer. Je kunt zelf quizjes klaarmaken als docent en deze vervolgens delen via Teams of Google Classroom.  
    Educaplay
  • OpenBoard is een interactief whiteboard waarop je naast allerlei wiskunde, teken en schrijf tools ook allerlei interactieve tools kunt gebruiken zoals o.a. memory, google maps, meerkeuze vragen, afbeeldingen ordenen, video's en websites invoegen.
    OpenBoard
  • KlasCement is een Vlaamse site waar leraren samenwerken. Je vindt hier voor bijna elk vak uitgewerkte lessen, ideeën, toetsen, uitleg(video's) e.d. Je kunt ook zelf materiaal uploaden, materiaal delen met je leerlingen, vragen stellen, informatie krijgen over onderwijs,  een link vinden naar interessante sites en meer.
    KlasCement
  • Met GoSoapBox kun je snel en simpel tussentijds feedback vragen in een leerproces.
    gosoapbox
  • Online tool waar je zonder registratie de achtergrond van afbeeldingen kan verwijderen, en daar eventueel andere achtergronden aan toe kunt toevoegen.
    removebg
  • Webbased whitebord. Gratis versie beschikt al over veel mogelijkheden. Goed samen te gebruiken met Google Classroom of Zoom.
  • Exitticket is een kleine tool die supersnel ingezet kan worden. Een exitticket is een tactiek voor formatief evalueren. Klassiek is een exitticket een kaartje met een vraag die je leerlingen in de les geeft. Zij moeten het kaartje met hun antwoord dan bij de docent inleveren bij het verlaten van de les. Hiermee kan je bijvoorbeeld een begrip toetsen, een korte som checken, of vragen wat ze van de les vonden. Je laat de leerlingen kort één of een paar kleine vragen beantwoorden. Je kan ook een youtube filmpje aan je vraag toevoegen. Als antwoord kan je verschillende antwoordvormen kiezen, zoals een open vraag, schaal, meerkeuze, ja/nee, tekenbord, of foto insturen. Je kan je exitticket een eigen uiterlijk geven, al zijn de opmaakopties beperkt. Je kan ook aangeven of leerlingen anoniem mogen antwoorden. De exitticket kan je op meerdere manieren aan de leerlingen geven: middels een url, een tekstcode, of een QR-code (die je dus ook kan printen voor ze). Als docent kan je de antwoorden vervolgens bekijken per leerling en per vraag. Als school kan je een licentie aanschaffen waarbij je ook templates voor tickets voor jouw school alvast neer kan zetten, die kunnen andere docenten dan ook gebruiken.  
    Exitticket
  • Een online tool die door docenten gebruikt kan worden om leerlingen tijdens de les antwoord te laten geven op één of meer meerkeuzevragen, goed/fout-vragen, open vragen en/of stellingen.  Leerlingen kunnen tegelijkertijd de vragen beantwoorden maar het is ook mogelijk om de vragen te mixen en de leerlingen in eigen tempo te laten werken. Wanneer dezelfde vragen tegelijkertijd beantwoord worden, kan de docent via zijn scherm de verlopen tijd (b.v. op digibord) laten zien. En via badges/iconen, wie nog moet beantwoorden. Naderhand zijn de gegeven antwoorden van de leerlingen zichtbaar (en kunnen evt. besproken worden). Leerlingen krijgen na hun antwoord gelijk feedback. Voortgang kan ook naar ouders gemaild worden. Er kan een klas samengesteld worden, o.a. ook via Classroom. De quiz kan ook door de leerling op eigen gelegenheid nagespeeld worden. Naast een quiz kan ook een les gemaakt worden als een PowerPoint.  
    Quizizz
  • Lightshot is een tool waarmee je gemakkelijk een screenshot kunt maken en meteen kunt opslaan. Het grote voordeel is datje deze meteen kunt opslaan waar jij wilt. Daarnaast kun je met het maken van de screenshot een aantal zaken toevoegen zoals pijlen, tekst,  kaders en je kunt tekenen in alle kleuren. Zo kun je bijv gemakkelijk een handleiding maken bij een programma online.  
    lightshot

Titel

Ga naar de bovenkant