Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 84 items
Aantal per pagina
 • Raptivity is een tool waarmee je zonder programmeerkennis interactieve e-learning content kan ontwerpen. Eigenlijk is Raptivity een ELO, speciaal gericht op interactieve leeractiviteiten. Je kunt verschillende soorten interacties maken, zoals games, presentaties, quizzes en simulaties. Er zijn meer dan 190 interactieve templates beschikbaar die je kan aanpassen aan jouw wensen. Raptivity werkt met verschillende e-learning platforms en is beschikbaar in meerdere talen. Dit kan goed gebruikt worden door docenten om boeiende en effectieve lessen te maken.
  Raptivity
 • OpenBoard is een interactief whiteboard waarop je naast allerlei wiskunde, teken en schrijf tools ook allerlei interactieve tools kunt gebruiken zoals o.a. memory, google maps, meerkeuze vragen, afbeeldingen ordenen, video's en websites invoegen.
  OpenBoard
 • KlasCement is een Vlaamse site waar leraren samenwerken. Je vindt hier voor bijna elk vak uitgewerkte lessen, ideeën, toetsen, uitleg(video's) e.d. Je kunt ook zelf materiaal uploaden, materiaal delen met je leerlingen, vragen stellen, informatie krijgen over onderwijs,  een link vinden naar interessante sites en meer.
  KlasCement
 • Met GoSoapBox kun je snel en simpel tussentijds feedback vragen in een leerproces.
  gosoapbox
 • Online tool waar je zonder registratie de achtergrond van afbeeldingen kan verwijderen, en daar eventueel andere achtergronden aan toe kunt toevoegen.
  removebg
 • Webbased whitebord. Gratis versie beschikt al over veel mogelijkheden. Goed samen te gebruiken met Google Classroom of Zoom.
 • Exitticket is een kleine tool die supersnel ingezet kan worden. Een exitticket is een tactiek voor formatief evalueren. Klassiek is een exitticket een kaartje met een vraag die je leerlingen in de les geeft. Zij moeten het kaartje met hun antwoord dan bij de docent inleveren bij het verlaten van de les. Hiermee kan je bijvoorbeeld een begrip toetsen, een korte som checken, of vragen wat ze van de les vonden. Je laat de leerlingen kort één of een paar kleine vragen beantwoorden. Je kan ook een youtube filmpje aan je vraag toevoegen. Als antwoord kan je verschillende antwoordvormen kiezen, zoals een open vraag, schaal, meerkeuze, ja/nee, tekenbord, of foto insturen. Je kan je exitticket een eigen uiterlijk geven, al zijn de opmaakopties beperkt. Je kan ook aangeven of leerlingen anoniem mogen antwoorden. De exitticket kan je op meerdere manieren aan de leerlingen geven: middels een url, een tekstcode, of een QR-code (die je dus ook kan printen voor ze). Als docent kan je de antwoorden vervolgens bekijken per leerling en per vraag. Als school kan je een licentie aanschaffen waarbij je ook templates voor tickets voor jouw school alvast neer kan zetten, die kunnen andere docenten dan ook gebruiken.  
  Exitticket
 • Bioplek bevat animaties en uitleg van biologische begrippen en processen. Juist dat waar leerlingen moeite mee hebben komt helder in beeld.
  bioplek
 • Lightshot is een tool waarmee je gemakkelijk een screenshot kunt maken en meteen kunt opslaan. Het grote voordeel is datje deze meteen kunt opslaan waar jij wilt. Daarnaast kun je met het maken van de screenshot een aantal zaken toevoegen zoals pijlen, tekst,  kaders en je kunt tekenen in alle kleuren. Zo kun je bijv gemakkelijk een handleiding maken bij een programma online.  
  lightshot
 • Dit is een tool waarmee leerlingen makkelijk animatiefilmpjes kunnen maken en exporteren.
  Flip a Clip
 • Cram is een tool waarmee je flashcards kunt maken.  Daarmee kun je leren.  Je leert beter en sneller met flashcards, zeker als je ze gebruikt om definities of om woorden te leren. Het dwingt je om hoofd- en bijzaken te scheiden, kort te formuleren en te focussen op de belangrijke dingen. Daarnaast leer je alleen elke dag de kaartjes die je nog niet kent. De kaartjes die je wel kent leer je minder vaak. Je gaat dus efficiënt met je tijd om. Er staan ook al een heleboel flashcards in gemaakt door anderen waar je naar kunt zoeken en die je dan kunt gebruiken.  
  Cram
 • In Learnbeat heb jij al je lesmiddelen bij elkaar in één overzichtelijke leeromgeving. Presentaties met quizzen of polls, theorie, opgaven uit het werkboek en digitale toetsen. Je hebt als docent zicht op de voortgang en resultaten van elke leerling. Je kunt zelf heel makkelijk opgaven of een bron toevoegen. Ook kun je leerlingen een gepersonaliseerde leerroute aanbieden in Learnbeat. Zo kan jouw vaksectie of school naar wens vormgeven aan leren-op-maat.  
  Learnbeat
     
  Privacy-onderzoek Kennisnet
 • Flipgrid

  Het concept van Flipgrid is eenvoudig: een afgesloten ruimte, waar deelnemers een video kunnen plaatsen van maximaal 5 minuten. Deze video maken ze zelf, met hun smartphone, precies zoals ze gewend zijn van verschillende andere apps. In de besloten groep kan een stelling of vraag gesteld worden en zo krijgt iedereen de kans om hierop te reageren. Nog beter: iedereen heeft ook de kans om de video’s terug te kijken. Door het opnemen van de video’s zo eenvoudig mogelijk te maken kun je er snel mee aan de slag. Je kunt Flipgrid voor een heleboel dingen inzetten, waarbij het met name handig is voor feedback of discussies in de klas. Doordat het zo eenvoudig is om te gebruiken nodigt Flipgrid uit om er gebruik van te maken, iets wat bij onderwijs-apps vaak tegenvalt. Er zit altijd een tijdslimiet aan de opname, dus als leerling moet je goed nadenken wat je precies gaat vertellen. Daarnaast is er veel ruimte om te reageren, zodat er echt gesprekken kunnen ontstaan.  
  Flipgrid
   
  Privacy-onderzoek Kennisnet
 • Deze tool helpt bij het maken van een lesplanning waarbij fysieke activiteiten en online activiteiten evenwichtig zijn verdeeld. Zes manieren van leren vormen de basis van deze tool:
   1. kennis opnemen (acquiring)
   2. uitzoeken (inquiring)
   3. discussiëren (discussing)
   4. oefenen/uitvoeren (practicing)
   5. samenwerken (collaborating)
   6. maken (producing)
  Future Learn lesontwerp tool
   
 • Wil je videobellen en zoek je een privacyvriendelijk alternatief voor Zoom, Teams etc.? Probeer dan eens Jitsi Meet. Dat is eenvoudig te gebruiken en beter voor je privacy dan de meeste andere oplossingen. Jitsi Meet is een videobeldienst van Jitsi.org, dat begon als een studentenproject voor bellen via internet. Inmiddels is het in handen van een Amerikaans bedrijf (8x8). De dienst is nog steeds non-profit. Bij veel bedrijven is de programmacode geheim, maar niet bij Jitsi. Dit moet vooral vertrouwen wekken: bij ons zitten er geen addertjes onder het gras. Je kunt de dienst gebruiken via het Amerikaanse Jitsi zelf. Mocht dat traag zijn dan kun je ook een andere Jitsi-aanbieder proberen dichter bij huis. In Nederland kun je Jitsi gebruiken via onder andere IT-bedrijf BIT. (Bron: Consumentenbond)  
  Jitsi
   
  Privacy-onderzoek Kennisnet

Titel

Ga naar de bovenkant