Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 29 items
Aantal per pagina
 • Classcraft is een educatieve gamification-tool die gebruikt wordt om de betrokkenheid en motivatie van studenten te vergroten in de klas. Het is ontworpen als een platform dat elementen van een rollenspel integreert met het klaslokaal. Met Classcraft kunnen docenten hun klas transformeren in een virtuele avontuurlijke wereld, waarbij studenten personages creëren en punten verdienen door deel te nemen aan positief gedrag, het voltooien van taken en het behalen van academische doelen. Deze punten kunnen vervolgens worden ingewisseld voor beloningen, privileges of andere voordelen. De tool biedt verschillende functionaliteiten, zoals het creëren van quests (zoektochten) en missies, het opstellen van teams en het toepassen van straffen en beloningen. Het stelt docenten ook in staat om de voortgang van studenten bij te houden en te evalueren, en biedt inzichtelijke analyses om het gedrag en de prestaties van studenten te monitoren.
  Classcraft
 • EducaPlay is een veelzijdige online educatieve tool die gebruikers in staat stelt interactieve leeroefeningen te maken en te delen. Met deze tool kunnen leerkrachten en studenten diverse activiteiten ontwerpen, zoals quizzen, kruiswoordpuzzels, woordzoekers, dialoogopdrachten en meer. Je kunt zelf quizjes klaarmaken als docent en deze vervolgens delen via Teams of Google Classroom.  
  Educaplay
 • Raptivity is een tool waarmee je zonder programmeerkennis interactieve e-learning content kan ontwerpen. Eigenlijk is Raptivity een ELO, speciaal gericht op interactieve leeractiviteiten. Je kunt verschillende soorten interacties maken, zoals games, presentaties, quizzes en simulaties. Er zijn meer dan 190 interactieve templates beschikbaar die je kan aanpassen aan jouw wensen. Raptivity werkt met verschillende e-learning platforms en is beschikbaar in meerdere talen. Dit kan goed gebruikt worden door docenten om boeiende en effectieve lessen te maken.
  Raptivity
 • Een online tool die door docenten gebruikt kan worden om leerlingen tijdens de les antwoord te laten geven op één of meer meerkeuzevragen, goed/fout-vragen, open vragen en/of stellingen.  Leerlingen kunnen tegelijkertijd de vragen beantwoorden maar het is ook mogelijk om de vragen te mixen en de leerlingen in eigen tempo te laten werken. Wanneer dezelfde vragen tegelijkertijd beantwoord worden, kan de docent via zijn scherm de verlopen tijd (b.v. op digibord) laten zien. En via badges/iconen, wie nog moet beantwoorden. Naderhand zijn de gegeven antwoorden van de leerlingen zichtbaar (en kunnen evt. besproken worden). Leerlingen krijgen na hun antwoord gelijk feedback. Voortgang kan ook naar ouders gemaild worden. Er kan een klas samengesteld worden, o.a. ook via Classroom. De quiz kan ook door de leerling op eigen gelegenheid nagespeeld worden. Naast een quiz kan ook een les gemaakt worden als een PowerPoint.  
  Quizizz
 • In Learnbeat heb jij al je lesmiddelen bij elkaar in één overzichtelijke leeromgeving. Presentaties met quizzen of polls, theorie, opgaven uit het werkboek en digitale toetsen. Je hebt als docent zicht op de voortgang en resultaten van elke leerling. Je kunt zelf heel makkelijk opgaven of een bron toevoegen. Ook kun je leerlingen een gepersonaliseerde leerroute aanbieden in Learnbeat. Zo kan jouw vaksectie of school naar wens vormgeven aan leren-op-maat.  
  Learnbeat
     
  Privacy-onderzoek Kennisnet
 • Met WikiLinks kun je op een geinige manier door Wikipedia browsen. Meertalig. Diverse media, inclusief een mindmap van je zoekgeschiedenis. Suggesties voor You Tube-filmpjes. Een geheel nieuwe manier van presentatie van artikel-previews. Zoeken naar afbeeldingen. ICloud-synchronisatie van zoekgeschiedenis en favorieten. Wikilinks-resultaten zijn goed te delen via sociale media.  
  WikiLinks
 • Laat leerlingen hun voorkennis activeren met een woordwolk. Het werkt als een Mindmap alleen staan alle termen door elkaar.  
  Woordwolk
 • Prowise levert de software in combinatie met haar digibord.
  PROWISE PRESENTER
 • Makkelijke site om te discussiëren met lln over een onderwerp. Makkelijke interactie met lln of collega’s over een onderwep.
  Tricider
 • Woordzoekermaken is een tool waarmee online woordzoekers gemaakt kunnen worden. Je gaat naar de site. Hier moet je je eerst registeren. Vul in het vak de woorden in welke je wilt gebruiken, gescheiden door een komma. Dan klik je op puzzel maken en je krijgt het resultaat. Deze kun je dan printen of delen.
  Woordzoekermaken
 • Makkelijk omzetten van een Google-spreadsheet in (b.v.) flashcards, wedstrijd-/spelschema's etc. Met e-learning aanbevelingen. Volledig zelf in de hand met wie je deelt. Indien gewenst met automatisch inleveren voor docentenrespons.
  FLIPPITY
 • Om niet te veel data op een aantrekkelijke manier te presenteren is dit een ideale tool. Er is keuze uit 15 gratis templates maar een eigen infografic maken is ook mogelijk. Het werkt vrij eenvoudig, na het kiezen van de template kan je eenvoudig tekstblokken en afbeeldingen erin slepen en opmaken. Probeer wel eerst wat uit want je moet het design goed kiezen, omdat sommige objecten alleen in bepaalde designs beschikbaar zijn. Er zitten geen diagrammen in. Diagrammen zijn wel in te voegen maar dat moet via eigen afbeeldingen in blokken aanmaken en vraagt qua opmaak. Voor de opmaak zijn naast tekst, (veel) objecten, (enkele) grafieken, media en simpel tekenen beschikbaar.
  easelly
  iOS Easselly 
 • LyricsTraining is een app waarmee leerlingen Engelse luistervaardigheid kunnen oefenen m.b.v.  songteksten. Ze luisteren naar een liedje en ondertussen typen ze tekst mee. Je kunt ook zelf een tekst voor leerlingen klaarzetten.
  Lyricstraining
 • Gimkit is een leuke tool om termen en woorden te herhalen en te oefenen. Het lijkt op Kahoot maar i.p.v. punten verdien je geld en kun je met dit geld upgrades kopen of anderen dwarszitten.
  Gimkit
 • Quizlet live is een samenwerkingsspel voor in de klas. In groepen spelen de leerlingen tegen elkaar. Ze spelen met de set die jij in quizlet kunt zetten. Quizlet live stelt docenten in staat om leerlingen samen te laten leren. Waar het bij een tool als Kahoot vooral gaat om de competitie tussen leerlingen te bevorderen, gaat het bij Quizlet Live vooral om samenwerking. Quizlet Live is geschikt om woordjes, begrippen, formules, of jaartallen te herhalen.
  Quizlet
 • Om prachtige 3D objecten te maken. Leerlingen (met iPad) kunnen er goed mee overweg.
  Verto Studio 3D

Titel

Ga naar de bovenkant