Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 17 items
Aantal per pagina
  • Classcraft is een educatieve gamification-tool die gebruikt wordt om de betrokkenheid en motivatie van studenten te vergroten in de klas. Het is ontworpen als een platform dat elementen van een rollenspel integreert met het klaslokaal. Met Classcraft kunnen docenten hun klas transformeren in een virtuele avontuurlijke wereld, waarbij studenten personages creëren en punten verdienen door deel te nemen aan positief gedrag, het voltooien van taken en het behalen van academische doelen. Deze punten kunnen vervolgens worden ingewisseld voor beloningen, privileges of andere voordelen. De tool biedt verschillende functionaliteiten, zoals het creëren van quests (zoektochten) en missies, het opstellen van teams en het toepassen van straffen en beloningen. Het stelt docenten ook in staat om de voortgang van studenten bij te houden en te evalueren, en biedt inzichtelijke analyses om het gedrag en de prestaties van studenten te monitoren.
    Classcraft
  • Raptivity is een tool waarmee je zonder programmeerkennis interactieve e-learning content kan ontwerpen. Eigenlijk is Raptivity een ELO, speciaal gericht op interactieve leeractiviteiten. Je kunt verschillende soorten interacties maken, zoals games, presentaties, quizzes en simulaties. Er zijn meer dan 190 interactieve templates beschikbaar die je kan aanpassen aan jouw wensen. Raptivity werkt met verschillende e-learning platforms en is beschikbaar in meerdere talen. Dit kan goed gebruikt worden door docenten om boeiende en effectieve lessen te maken.
    Raptivity
  • Met WikiLinks kun je op een geinige manier door Wikipedia browsen. Meertalig. Diverse media, inclusief een mindmap van je zoekgeschiedenis. Suggesties voor You Tube-filmpjes. Een geheel nieuwe manier van presentatie van artikel-previews. Zoeken naar afbeeldingen. ICloud-synchronisatie van zoekgeschiedenis en favorieten. Wikilinks-resultaten zijn goed te delen via sociale media.  
    WikiLinks
  • Screencast-O-matic is een  tool om filmpjes op te nemen. Hiermee kun je je eigen lessen filmen via een webcam, je schermafbeelding opnemen of beide. Nadat je het programma geïnstalleerd hebt op je computer moet je voor de eerste maal enkele instellingen kiezen. Daarna kun je maximaal 5 minuten een filmpje opnemen. Nadat je het filmpje wel of niet bewerkt hebt kun je het filmpje via YouTube uploaden. Wil je langer filmen dan moet je de pro versie aanschaffen. Goed te gebruiken bij het maken van een filmpje zijn natuurlijk je eigen Prezi, Powerpont of Powtoon. Het voordeel hiervan is dat je tekst erbij in kunt spreken. Je neemt dan als ware de ppt/prezi/powtoon op in het filmpje. Het gemaakte filmpje kun je natuurlijk op verschillende manieren inzetten. Bijvoorbeeld bij flipping the classroom, waarbij leerlingen zich thuis voorbereiden op de les door een filmpje te bekijken waardoor er in de les meer tijd vrijkomt voor het bespreken, verwerken en toepassen van de inhoud.
    Screencast-O-matic
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Hiermee kun je een infograhics maken. Dit is niets meer dan een verzameling van informatie, symbolen en cijfers in een visueel jasje. De kracht van een infografic zit in de korte stukken tekst en grafische weergave hiervan.
    Piktochart
  • Om niet te veel data op een aantrekkelijke manier te presenteren is dit een ideale tool. Er is keuze uit 15 gratis templates maar een eigen infografic maken is ook mogelijk. Het werkt vrij eenvoudig, na het kiezen van de template kan je eenvoudig tekstblokken en afbeeldingen erin slepen en opmaken. Probeer wel eerst wat uit want je moet het design goed kiezen, omdat sommige objecten alleen in bepaalde designs beschikbaar zijn. Er zitten geen diagrammen in. Diagrammen zijn wel in te voegen maar dat moet via eigen afbeeldingen in blokken aanmaken en vraagt qua opmaak. Voor de opmaak zijn naast tekst, (veel) objecten, (enkele) grafieken, media en simpel tekenen beschikbaar.
    easelly
    iOS Easselly 
  • Met BubbleUs kun je online mindmappen. Je kunt de uiteindelijke mindmap als plaatje opslaan. Maak een gezamenlijke mindmap met de hele klas.
    BubbleUs
  • Sutori is een tool waarmee een docent al zijn lesmateriaal op 1 plek kwijt kan. Filmpjes, tekst alles kan er in. Daarna kunnen leerlingen het bekijken en samenwerken binnen Sutori om een opdracht in te leveren.
    Sutori
  • Gimkit is een leuke tool om termen en woorden te herhalen en te oefenen. Het lijkt op Kahoot maar i.p.v. punten verdien je geld en kun je met dit geld upgrades kopen of anderen dwarszitten.
    Gimkit
  • Op een vlotte en aantrekkelijke wijze een wordcloud maken. Je kunt meteen aan de slag. Er is een redelijk ruime keuze in lettertypes en kleuren. Het kan voor leerlingen een creatieve manier zijn om bijvoorbeeld een stuk tekst samen te vatten.
    WorditOut
  • Met Mindomo kun je snel een uitgebreide aantrekkelijke MindMap aanmaken.
    Mindomo
  • Met Phet Colorado heb je honderden applicaties binnen handbereik die de lessen kunnen ondersteunen. Je kunt ze online gebruiken of downloaden. Er applicaties op van verschillende vakken, zoals wiskunde, natuurkunde, scheikunde en aardrijkskunde.
    Phet Colorado
  • Met Tagxedo kun je een wordcloud/woordwolk maken. Erg leuk om toe te passen om bepaalde begrippen op een creatieve manier weer te geven. Je kunt begrippen zelf toevoegen en de vorm waarin het gepresenteerd wordt zelfs aanpassen. Dat geldt voor kleuren, lettertypes, vorm van het eindproduct en meer...
    Tagxedo
  • Videoscribe is een fantastische app die makkelijk fantastische video's maakt. Je kunt filmpjes, foto's en tekst toevoegen en je illustraties tot leven wekken en daardoor je publiek geboeid houden.
    Videoscribe Anywhere
  • Een app waarbij de anatomie op heel duidelijk, aantrekkelijke en ruimtelijke manier wordt weergegeven.
    Complete Anatomy 2018
  • Een app die met 3 d modellen de anatomie  goed laat zien. Niet alleen handig voor biologie maar bijv. ook bij de uiteg van portret bij de creatieve vakken.
    Visual Anatomy Lite voor Apple
     
    Visual Anatomy Lite voor Microsoft

Titel

Ga naar de bovenkant