Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 54 items
Aantal per pagina
  • Met Adobe Express kun je foto's bijsnijden, roteren, retoucheren en aanpassen met behulp van verschillende filters en effecten. Je kunt ook tekst en stickers toevoegen, de belichting aanpassen en kleurcorrecties uitvoeren. De app wordt gebruikt door zowel amateurs als professionals om snel en gemakkelijk professioneel ogende foto's te maken en te delen op sociale media en andere platforms. Er zijn geen bijzondere technische vaardigheden nodig door de toegankelijkheid van het programma.
    Adobe Express
  • Bedenk een vraag en nodig leerlingen uit met een code... De leerlingen reageren op de vraag en de meest gegeven antwoorden worden groter en dikker in de ontstane woordwolk.
    Answergarden
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
     
  • Deze app is een digitaal notitieblok. Tijdens de les loop je rond in de klas en wil een een leerlingen helpen met een opgave of iets extra’s uitleggen. Gebruik dan Bamboo Paper en stuur de uitleg eventueel daarna naar de leerling. Kies een ondergrond uit verschillende soorten lijnen of ruiten.
    Bamboo Paper
  • Book Creator for iPad is een app waarmee je ebooks kunt maken op de iPad. Het bijzondere is dat het boeken oplevert, die je meteen bij de iBook Store van Apple kunt indienen. Book Creator is een soort InDesign Lite voor de iPad.
    BookCreator
    Privacy-onderzoek Kennisnet
     
  • Met BubbleUs kun je online mindmappen. Je kunt de uiteindelijke mindmap als plaatje opslaan. Maak een gezamenlijke mindmap met de hele klas.
    BubbleUs
  • Een app waarbij je een opdracht in kunt zetten. De leerlingen maken de opdracht digitaal, de docent heeft overzicht van wat de leerlingen doen en kan commentaar geven.
    ClassKick
  • Een app waarbij de anatomie op heel duidelijk, aantrekkelijke en ruimtelijke manier wordt weergegeven.
    Complete Anatomy 2018
  • Een app/site waarmee je een uitlegfilmpje kunt maken. De betaalde versie heeft iets meer mogelijkheden, maar de gratis versie is prima te gebruiken. Je kunt plaatjes toevoegen en er is redelijk wat tekengereedschap waarmee je bijvoorbeeld onderdelen kunt omcirkelen of kunt schrijven. Ook zijn er veel achtergronden beschikbaar zoals een whiteboard, een ouderwets krijtjesbord of een achtergrond die je er zelf in plaatst.
    Doceri
  • Met draw.io kunnen leerlingen gedachten en/of kennis ordenen d.m.v. stroomdiagrammen, mindmaps, Venn-diagrammen etc. De tool is eenvoudig te koppelen aan One Drive en Google Drive. Leerlingen kunnen met draw.io ook groepsgewijs samenwerken aan hetzelfde stroomdiagram of aan dezelfde mindmap.  
    DrawIO
  • Duolingo biedt – gratis, zonder advertenties, zonder in-app aankopen – ruim veertig taalcursussen in meer dan twintig talen. Verdienen doet Duolingo aan het laten vertalen van teksten door gebruikers. Allez, aan de slag. Ik kies Frans uit Engels om mijn school-Frans op te frissen. Wie Engels als brontaal neemt, heeft veruit de meeste keus. Vanuit het Nederlands kun je enkel Engels leren.
    Duolingo
     
  • Om niet te veel data op een aantrekkelijke manier te presenteren is dit een ideale tool. Er is keuze uit 15 gratis templates maar een eigen infografic maken is ook mogelijk. Het werkt vrij eenvoudig, na het kiezen van de template kan je eenvoudig tekstblokken en afbeeldingen erin slepen en opmaken. Probeer wel eerst wat uit want je moet het design goed kiezen, omdat sommige objecten alleen in bepaalde designs beschikbaar zijn. Er zitten geen diagrammen in. Diagrammen zijn wel in te voegen maar dat moet via eigen afbeeldingen in blokken aanmaken en vraagt qua opmaak. Voor de opmaak zijn naast tekst, (veel) objecten, (enkele) grafieken, media en simpel tekenen beschikbaar.
    easelly
    iOS Easselly 
  • EducaPlay is een veelzijdige online educatieve tool die gebruikers in staat stelt interactieve leeroefeningen te maken en te delen. Met deze tool kunnen leerkrachten en studenten diverse activiteiten ontwerpen, zoals quizzen, kruiswoordpuzzels, woordzoekers, dialoogopdrachten en meer. Je kunt zelf quizjes klaarmaken als docent en deze vervolgens delen via Teams of Google Classroom.  
    Educaplay
  • Educreations maakt van de iPad een interactief whiteboard dat tegelijkertijd de stem en wat er geschreven wordt kan opnemen. Op deze manier kan een docent een concept uitleggen of de uitwerking van een opdracht toelichten. Als bronnen kunnen foto’s worden toegevoegd vanuit de bibliotheek, de camera, Dropbox of door direct zoeken op het internet.
    EduCreations
  • Exitticket is een kleine tool die supersnel ingezet kan worden. Een exitticket is een tactiek voor formatief evalueren. Klassiek is een exitticket een kaartje met een vraag die je leerlingen in de les geeft. Zij moeten het kaartje met hun antwoord dan bij de docent inleveren bij het verlaten van de les. Hiermee kan je bijvoorbeeld een begrip toetsen, een korte som checken, of vragen wat ze van de les vonden. Je laat de leerlingen kort één of een paar kleine vragen beantwoorden. Je kan ook een youtube filmpje aan je vraag toevoegen. Als antwoord kan je verschillende antwoordvormen kiezen, zoals een open vraag, schaal, meerkeuze, ja/nee, tekenbord, of foto insturen. Je kan je exitticket een eigen uiterlijk geven, al zijn de opmaakopties beperkt. Je kan ook aangeven of leerlingen anoniem mogen antwoorden. De exitticket kan je op meerdere manieren aan de leerlingen geven: middels een url, een tekstcode, of een QR-code (die je dus ook kan printen voor ze). Als docent kan je de antwoorden vervolgens bekijken per leerling en per vraag. Als school kan je een licentie aanschaffen waarbij je ook templates voor tickets voor jouw school alvast neer kan zetten, die kunnen andere docenten dan ook gebruiken.  
    Exitticket
  • Makkelijk omzetten van een Google-spreadsheet in (b.v.) flashcards, wedstrijd-/spelschema's etc. Met e-learning aanbevelingen. Volledig zelf in de hand met wie je deelt. Indien gewenst met automatisch inleveren voor docentenrespons.
    FLIPPITY
  • Met Formative kun je online toetsen maken. Bijzonder is dat je leerlingen ook een tekening kunt laten maken bij een plaatje en je kunt vragen stellen n.a.v. een video die je daar geplaatst hebt.
    Formative
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
     

Titel

Ga naar de bovenkant