Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 16 items
Aantal per pagina
  • Deze tool kun je goed gebruiken om leerlingen te laten uitwisselen met leerlingen uit andere landen. Via deze tool kun je contact leggen met andere docenten en hun leerlingen. Een idee is om leerlingen eerst te laten uitwisselen via brieven en wanneer ze elkaar iets beter kennen, kan je bijvoorbeeld ook live gesprekken voeren met andere leerlingen via teams of skype. Empatico stimuleert het kennismaken met elkaars culturen en vriendschappen. Het gaat niet alleen om leren, maar ook om begrip en empathie.  
    Empatico
  • LanguageTool.org is een handige online tool die je kunt gebruiken om tekst te controleren op grammaticale en taalkundige fouten. De gemarkeerde fouten worden weergegeven met rode onderstrepingen. Als je de cursor op een fout plaatst, verschijnt er een pop-upvenster met meer informatie over de fout en mogelijke correcties.  
    language tool
  • Wil je videobellen en zoek je een privacyvriendelijk alternatief voor Zoom, Teams etc.? Probeer dan eens Jitsi Meet. Dat is eenvoudig te gebruiken en beter voor je privacy dan de meeste andere oplossingen. Jitsi Meet is een videobeldienst van Jitsi.org, dat begon als een studentenproject voor bellen via internet. Inmiddels is het in handen van een Amerikaans bedrijf (8x8). De dienst is nog steeds non-profit. Bij veel bedrijven is de programmacode geheim, maar niet bij Jitsi. Dit moet vooral vertrouwen wekken: bij ons zitten er geen addertjes onder het gras. Je kunt de dienst gebruiken via het Amerikaanse Jitsi zelf. Mocht dat traag zijn dan kun je ook een andere Jitsi-aanbieder proberen dichter bij huis. In Nederland kun je Jitsi gebruiken via onder andere IT-bedrijf BIT. (Bron: Consumentenbond)  
    Jitsi
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Desmos is een krachtig programma om grafieken mee te tekenen en lessen te maken. Op een tablet kun je alleen de grafische rekenmachine gebruiken om grafieken te tekenen. Er zijn veel voorbeelden beschikbaar en je kunt ook afbeeldingen toevoegen. Op een laptop heb je naast de grafische rekenmachine, een simpele rekenmachine, een wetenschappelijke rekenmachine, een rekenmachine voor matrices en een tool om geometrische figuren mee te tekenen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om lessen te maken, klassen te maken en lessen te delen met klassen. Je kunt ook reageren op gemaakt werk, bovendien is het geschikt gemaakt voor afstandsleren. Er staan al veel lessen met een handleiding klaar die je zo kunt gebruiken. Op YouTube staan veel informatiefilmpjes. De wetenschappelijke rekenmachine van Desmos is op een tablet als losse app te downloaden.
    Desmos
  • Ondanks alle voordelen heeft het internet ook nadelen. Je vindt op het internet namelijk heel erg veel informatie. En je weet niet altijd of de informatie die je vindt wel betrouwbaar is. Met behulp van deze website hopen wij je te leren hoe je kritisch naar informatie kijkt, hoe je de juiste vragen stelt en hoe je optimaal gebruik kunt maken van onder andere Google. Daarnaast mag je de kennis die je opdoet direct in de praktijk brengen met behulp van een internetspeurtocht.
    webdetective
  • Bandlab kan je met anderen mensen muzikale ideeën of samples in de cloud delen. Jouw connecties kunnen dan ook via de cloud deze samples aanpassen. Oude en nieuwe ideeën blijven bestaan en daarmee kan je verder werken. De app bestaat al langer maar heeft een update en vernieuwing ondergaan. Je kan ook eigen muziek maken en laten uitbrengen.
    Bandlab iOS
     
    Bandlab Android
    edu.Bandlab.com  
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Met draw.io kunnen leerlingen gedachten en/of kennis ordenen d.m.v. stroomdiagrammen, mindmaps, Venn-diagrammen etc. De tool is eenvoudig te koppelen aan One Drive en Google Drive. Leerlingen kunnen met draw.io ook groepsgewijs samenwerken aan hetzelfde stroomdiagram of aan dezelfde mindmap.  
    DrawIO
  • Makkelijk omzetten van een Google-spreadsheet in (b.v.) flashcards, wedstrijd-/spelschema's etc. Met e-learning aanbevelingen. Volledig zelf in de hand met wie je deelt. Indien gewenst met automatisch inleveren voor docentenrespons.
    FLIPPITY
  • Een verzameling informatieve video's die met prachtige animaties ingewikkelde zaken in beeld brengen op raakvlak technologie en maatschappij.
    Kurzgesagt
  • Geogebra wordt veel gebruikt in de wiskunde. Je kunt hier grafieken maken en grafieken verschuiven, vragen laten maken en zelfs 3D figuren maken en laten draaien. Dit alles is ook interactief te maken.
    Geogebra
    Voor de diverse devices zijn ook apps beschikbaar. Online zijn verschillende cursussen beschikbaar en ook zijn er op youtube filmpjes beschikbaar. Bovendien zijn er veel kant en klare wiskunde apps te vinden.
  • GoLabz is een website en internationale community waarop meer dan 500 online laboratoria (labs) worden aangeboden die docenten kunnen inzetten tijdens hun lessen. Met deze online labs kunnen leerlingen experimenten uitvoeren met data en apparatuur die niet standaard in de klas beschikbaar is en die, waar nodig, vereenvoudigd kunnen worden om ze dichter bij de leerlingen te brengen.
    Go Labz eu
  • Met Mindomo kun je snel een uitgebreide aantrekkelijke MindMap aanmaken.
    Mindomo
  • Je kunt je op deze website inschrijven voor een thema en dan koppelt de site jou aan een docent ergens op de wereld. Met de leerlingen uit die klas ga je met elkaar schrijven over dit onderwerp.
    Pen Pal Schools
  • Met Phet Colorado heb je honderden applicaties binnen handbereik die de lessen kunnen ondersteunen. Je kunt ze online gebruiken of downloaden. Er applicaties op van verschillende vakken, zoals wiskunde, natuurkunde, scheikunde en aardrijkskunde.
    Phet Colorado
  • App om filmpjes mee te maken. Je hebt de mogelijkheid om projecten met eigen beeld en geluid te maken en de optie om een filmtrailer te maken volgens vaste thema's.
    iMovie
  • Een digitaal schoolbord met superhandige functies in twee kliks bij de hand? Ook al heb je zelf geen digibord? Dat kan met ClassroomScreen. Je kunt onder andere de werksymbolen, het stoplicht, timer & willekeurige naam.
    Classroom Screen
         

Titel

Ga naar de bovenkant