Je ziet nu item 1 - 7 van totaal 7 items
Aantal per pagina
  • Wil je videobellen en zoek je een privacyvriendelijk alternatief voor Zoom, Teams etc.? Probeer dan eens Jitsi Meet. Dat is eenvoudig te gebruiken en beter voor je privacy dan de meeste andere oplossingen. Jitsi Meet is een videobeldienst van Jitsi.org, dat begon als een studentenproject voor bellen via internet. Inmiddels is het in handen van een Amerikaans bedrijf (8x8). De dienst is nog steeds non-profit. Bij veel bedrijven is de programmacode geheim, maar niet bij Jitsi. Dit moet vooral vertrouwen wekken: bij ons zitten er geen addertjes onder het gras. Je kunt de dienst gebruiken via het Amerikaanse Jitsi zelf. Mocht dat traag zijn dan kun je ook een andere Jitsi-aanbieder proberen dichter bij huis. In Nederland kun je Jitsi gebruiken via onder andere IT-bedrijf BIT. (Bron: Consumentenbond)  
    Jitsi
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Een digitaal toetsingsplatform dat de meest gebruikte vraagtypes bevat en geschikt is voor formatief en summatief toetsen. De echte meerwaarde van het programma zit echter in de nabespreking, in de CO-Learning module. Je neemt een toets af en vervolgens bespreek je hem op een interactieve manier. Studenten kijken elkaars toetsen anoniem na waardoor ze kritisch nadenken over de stof en van elkaars fouten leren.  
    TEST-CORRECT
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Quayn is een toetsapplicatie onder licentie die prettig en veilig werkt. Er zijn veel verschillende vraagtypes mogelijk: meerkeuze, woord, getal, gatentekst, combobox, matching, ordening, hotspot, matrix en open. Met Quayn is het mogelijk om een groep leerlingen op hetzelfde moment een digitale toets te laten doen, maar ook om toetsmomenten voor individuele leerlingen klaar te zetten of bepaalde leerlingen langer de tijd te geven voor een toets. Quayn kan behoorlijk overweg met bijzondere tekens. Dat is handig bij vakken als scheikunde, wiskunde en Grieks. Quayn heeft in de uitgebreide licentie ook een voorleesfunctie, handig voor leerlingen met dyslexie. Toetsen aanmaken in Quayn gaat in 4 stappen:
    1. een itembank maken (vragen maken)
    2. project maken (toets samenstellen uit de gemaakte vragen)
    3. toets plannen
    4. toets nakijken
    Deze vier stappen lijken in het begin wat ingewikkeld. Het voordeel is echter dat docenten, met elkaar, een itembank kunnen beheren waaruit zij toetsen kunnen genereren. Over de jaren heen kan de kwaliteit van een itembank toenemen, en daarmee ook de kwaliteit van de toetsen. Ook voor toetsen op papier heeft het voordelen om met een itembank te werken. Het op papier afdrukken van toetsen verloopt via het programma Quayn offline of Wintoets.
    QUAYN
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
     
  • Exitticket is een kleine tool die supersnel ingezet kan worden. Een exitticket is een tactiek voor formatief evalueren. Klassiek is een exitticket een kaartje met een vraag die je leerlingen in de les geeft. Zij moeten het kaartje met hun antwoord dan bij de docent inleveren bij het verlaten van de les. Hiermee kan je bijvoorbeeld een begrip toetsen, een korte som checken, of vragen wat ze van de les vonden. Je laat de leerlingen kort één of een paar kleine vragen beantwoorden. Je kan ook een youtube filmpje aan je vraag toevoegen. Als antwoord kan je verschillende antwoordvormen kiezen, zoals een open vraag, schaal, meerkeuze, ja/nee, tekenbord, of foto insturen. Je kan je exitticket een eigen uiterlijk geven, al zijn de opmaakopties beperkt. Je kan ook aangeven of leerlingen anoniem mogen antwoorden. De exitticket kan je op meerdere manieren aan de leerlingen geven: middels een url, een tekstcode, of een QR-code (die je dus ook kan printen voor ze). Als docent kan je de antwoorden vervolgens bekijken per leerling en per vraag. Als school kan je een licentie aanschaffen waarbij je ook templates voor tickets voor jouw school alvast neer kan zetten, die kunnen andere docenten dan ook gebruiken.  
    Exitticket
  • Kwizl is een toets-editor. In Kwizl kun je meerdere vraagtypen zetten. Bij alle vragen kunnen bronnen worden bijgevoegd, zoals afbeeldingen, teksten, audio-/videobestanden en youtube-links. Kwizl-toetsen kun je delen met collega's. Alle wijzigingen in toetsen worden direct opgeslagen.  
    Kwizl
  • Trello is een gratis, flexibel en visueel hulpmiddel om samen te werken. Het kan worden gebruikt om leerprocessen op projectbasis aan te pakken en daarnaast samenwerking en discussie mogelijk te maken.
    Trello
  • LyricsTraining is een app waarmee leerlingen Engelse luistervaardigheid kunnen oefenen m.b.v.  songteksten. Ze luisteren naar een liedje en ondertussen typen ze tekst mee. Je kunt ook zelf een tekst voor leerlingen klaarzetten.
    Lyricstraining

Titel

Ga naar de bovenkant