Je ziet nu item 1 - 13 van totaal 13 items
Aantal per pagina
  • Raptivity is een tool waarmee je zonder programmeerkennis interactieve e-learning content kan ontwerpen. Eigenlijk is Raptivity een ELO, speciaal gericht op interactieve leeractiviteiten. Je kunt verschillende soorten interacties maken, zoals games, presentaties, quizzes en simulaties. Er zijn meer dan 190 interactieve templates beschikbaar die je kan aanpassen aan jouw wensen. Raptivity werkt met verschillende e-learning platforms en is beschikbaar in meerdere talen. Dit kan goed gebruikt worden door docenten om boeiende en effectieve lessen te maken.
    Raptivity
  • Exitticket is een kleine tool die supersnel ingezet kan worden. Een exitticket is een tactiek voor formatief evalueren. Klassiek is een exitticket een kaartje met een vraag die je leerlingen in de les geeft. Zij moeten het kaartje met hun antwoord dan bij de docent inleveren bij het verlaten van de les. Hiermee kan je bijvoorbeeld een begrip toetsen, een korte som checken, of vragen wat ze van de les vonden. Je laat de leerlingen kort één of een paar kleine vragen beantwoorden. Je kan ook een youtube filmpje aan je vraag toevoegen. Als antwoord kan je verschillende antwoordvormen kiezen, zoals een open vraag, schaal, meerkeuze, ja/nee, tekenbord, of foto insturen. Je kan je exitticket een eigen uiterlijk geven, al zijn de opmaakopties beperkt. Je kan ook aangeven of leerlingen anoniem mogen antwoorden. De exitticket kan je op meerdere manieren aan de leerlingen geven: middels een url, een tekstcode, of een QR-code (die je dus ook kan printen voor ze). Als docent kan je de antwoorden vervolgens bekijken per leerling en per vraag. Als school kan je een licentie aanschaffen waarbij je ook templates voor tickets voor jouw school alvast neer kan zetten, die kunnen andere docenten dan ook gebruiken.  
    Exitticket
  • Dit is een tool waarmee leerlingen makkelijk animatiefilmpjes kunnen maken en exporteren.
    Flip a Clip
  • Makkelijk omzetten van een Google-spreadsheet in (b.v.) flashcards, wedstrijd-/spelschema's etc. Met e-learning aanbevelingen. Volledig zelf in de hand met wie je deelt. Indien gewenst met automatisch inleveren voor docentenrespons.
    FLIPPITY
  • Om niet te veel data op een aantrekkelijke manier te presenteren is dit een ideale tool. Er is keuze uit 15 gratis templates maar een eigen infografic maken is ook mogelijk. Het werkt vrij eenvoudig, na het kiezen van de template kan je eenvoudig tekstblokken en afbeeldingen erin slepen en opmaken. Probeer wel eerst wat uit want je moet het design goed kiezen, omdat sommige objecten alleen in bepaalde designs beschikbaar zijn. Er zitten geen diagrammen in. Diagrammen zijn wel in te voegen maar dat moet via eigen afbeeldingen in blokken aanmaken en vraagt qua opmaak. Voor de opmaak zijn naast tekst, (veel) objecten, (enkele) grafieken, media en simpel tekenen beschikbaar.
    easelly
    iOS Easselly 
  • Bewaar en organiseer je ideeën via deze tool.
    Popplet online
  • Op verschillende manieren collages maken met tekst, plaatjes en stickers.
    PhotoGrid voor iOS
     
    Foto Grid voor Android
  • Met Shadow Puppet Edu kun je foto’s, filmpjes, tekst en muziek gebruiken om zelf of leerlingen iets uit te ( laten) leggen.
    Shadow Puppet Edu
  • Een kalkpapier app.  Vormen overtrekken door de transparantie in te stellen, bewaren en verspreiden.
    Morpholio Trace
  • Een website waar je posters mee maakt.
    PosterMyWall
  • Deze app is een digitaal notitieblok. Tijdens de les loop je rond in de klas en wil een een leerlingen helpen met een opgave of iets extra’s uitleggen. Gebruik dan Bamboo Paper en stuur de uitleg eventueel daarna naar de leerling. Kies een ondergrond uit verschillende soorten lijnen of ruiten.
    Bamboo Paper
  • App om oefenmateriaal -voor allerlei vakken- in te plaatsen. Zoals de naam zegt: voor herhalingsoefeningen.
    Drillster

Titel

Ga naar de bovenkant