-
CambiumNed is een website voor de Nederlandse taal met duidelijke uitleg voor leerlingen. Er is van alles te vinden over grammatica, spelletjes, poëzie, spelling, lezen, spreken en beargumenteren. Kan voor meerdere niveau's gebruikt worden ook voor het examen. Bevat ook filmpjes en is overzichtelijk en aansprekend voor leerlingen.
-
Met Miro kunnen leerlingen samenwerken. Miro ondersteunt zowel het creatie- als het reflectieproces met een online whiteboard waaraan meerdere leerlingen tegelijkertijd kunnen werken. Deze tool kan handig zijn bij projectonderwijs en bij lessen waarin leerlingen scrummen. Miro is eigenlijk een digitaal whiteboard, een brainstormtool waarin je post-its kunt toevoegen, mindmaps kunt maken, afbeeldingen en video's kunt inladen en nog veel meer. Een belangrijk voordeel van Miro is dat je met je hele groep tegelijkertijd in hetzelfde brainstormbord kunt werken.
-
Met Tagxedo kun je een wordcloud/woordwolk maken. Erg leuk om toe te passen om bepaalde begrippen op een creatieve manier weer te geven. Je kunt begrippen zelf toevoegen en de vorm waarin het gepresenteerd wordt zelfs aanpassen. Dat geldt voor kleuren, lettertypes, vorm van het eindproduct en meer...
-
Met goosechase is het mogelijk om een speurtocht uit te zetten waarbij leerlingen op bepaalde plaatsen opdrachten uitvoeren. Ze sturen via de goosechase app op hun eigen mobiel het antwoord in. De spelleiders kijken online mee en kennen punten toe voor de ingediende antwoorden. Voor een extra uitdaging kunnen teams tijdens de goosechase elkaars tot dusver behaalde punten zien.
-
Op leraar24 vindt u veel video’s en dossiers voor het onderwijs. Het is een online platvorm voor leraren vol inspirerende en interessante video’s en artikelen. In weblogs laten vakgenoten zien wat hen bezighoudt of hoe ze problemen oplossen. Ook worden resultaten uit wetenschappelijk onderzoek toegankelijk gemaakt en vertaald naar de onderwijspraktijk.
-
Met TinkerCAD kun je 3D-ontwerpen. Je ontwerpen zijn er ook mee om te zetten naar bestanden voor een 3D-printer. Sinds het najaar van 2017 kun je met TinkerCAD ook elektrische circuits en Arduino projecten simuleren. Je kunt dus gewoon online met elektronica aan de slag zonder dat je de apparatuur en componenten ervoor nodig hebt.